Case adevarate

Sursa foto: casa-verde.ro

În ultima perioadă am văzut tot mai multe case Eco care se construiesc prin lume. M-am bucurat că și la noi încep unii oameni să-și revină și să-și construiască case naturale și cu diverse forme pentru că sunt mai sănătoase, mai ieftine și poți să-ți faci casa cum ai visat-o. Totuși nu pot să nu văd că la noi nu se mia respectă nicio regulp, nu contează că se folosesc materiale interzise, nu contează că arhitectura caselor moderne nu se potrivește cu o zonă de case vechi de 200 de ani, fiecare se descurcă dacă reușește să obțină niște autorizații de construcție, iar apoi fiecare face cum îl taie capul. Puțini români chiar studiază aproximativ 5 ani zona, terenul, arhitectura căminului înainte să se apuce de o casă. Chiar nu-i înțeleg pe românii care își fac case cu materiale ieftine și proaste, de exemplu se pun geamuri cu rama din PVC cancerigene, chiar dacă în toată Europa acestea sunt interzise..la noi se poate pentru că producătorii au în spate oameni importanți din politichia românească.

Cel mai mult mi-au plăcut englezii care își fac ei singuri planurile pentru case, apelând pe alocuri la specialiști, dar ideile și uneori chiar și realizarea aparține proprietarilor de case. În România am văzut că se mai fac unele workshopuri organizate de arhitectul Ileana Mavrodin care este plecată de ani buni în Canada, dar vara organizează în românia workshopuri pentru realizarea de case din cob.

Chiar dacă de multe ori nu aveți nevoie de utilaje moderne totuți pentur unele construcții aveți nevoie de un buldozer radauti să vă ușurați etapele următoare în construcția unui cămin mult visat.

(Visited 121 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments