Ce este un dictionar explicativ roman?

Atunci cand ne gandim la carti, de cele mai multe ori ne vin in minte, mai decgraba, volumele din literatura autohtona sau universala. Insa nu toate cartile sunt pentru divertisment, ci si pentru a ne informa, educa sau pentru a ne ajuta in anumite domenii sau situatii. Un dictionar explicativ roman intra in categoria cartilor folosite in scopuri educative pentru a ne ajuta sa ne corectam gramatica, pentru a gasi sensul unui cuvant, a invata noi termeni si asa mai departe. Acest tip de dictionar, pe care il putem achizitiona de la universenciclopedic.ro, la un pret foarte bun, este un volum revizuit in anul 2016, in conformitate cu ultimele norme ortografice, ortoepice si de punctuatie ale limbii romane. Este o lucrare ce contine peste 67.000 de cuvinte din limba romana contemporana, limba literara, dar si regionalisme, arhaisme si neologisme, precum si termeni si unitati frazeologice noi apartinand unor domenii de actualitate.

 Dictionarul limbii romane cuprinde definitii si informatii precum originea cuvantului, antonime, sinonime, declinari si pronuntie. Acest tip de dictionar de la universenciclopedic.ro este un exemplar foarte popular, folosit cu precadere de elevii de gimnaziu, liceu, facultate, de profesori, jurnalisti, scriitori sau de persoanele care isi doresc sa fie mereu informate in legatura cu utilizarea sau scrierea corecta a anumitor cuvinte. Fiind un volum editat de Academia Romana, calitatea acestei lucrari este incontestabila. Un dictionar explicativ al limbii romane nu ar trebui sa lipseasca din nicio biblioteca.          Desi DEX-ul este considerat carte de specialitate, nu trebuie sa fii in domeniul lingvistic sau literar pentru a-l putea folosi. Aceasta carte se concentreaza pe aspecte extrem de importante ale limbii romane ce tin de vocabular. In dictionare descoperim intelesul cel mai profund si complex al unui cuvant ce ne suscita interesul. Ajungem sa aflam ca foloseam gresit unele cuvinte sau ca exista o multitudine de sensuri ale unui alt termen. Un dictionar explicativ roman este o calatorie in fascinantul univers al limbii romane, o calatorie necesara pentru oricare dintre noi.

Comanda acum “Dictionarul explicativ al limbii romane” de la universenciclopedic.ro si descopera frumusetea limbii romane!

(Visited 46 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments