Advertising

Ce faci cand esti anuntat telefonic ca o persoana draga si apropiata a murit departe de tara.

Vestea cade fulgerator si este ata de violenta, incat simti nevoia sa plangi sa te descarci de suferinta. Plansul, generat de durerea interioara extrema, echivaleaza cu eruptia unui vulcan. Toata lava aceea incinsa, tot raul adunat ar cutremura si crapa pamantul, daca nu ar iesi prin crater…

Plangi in voie sa te linistesti, apoi gandeste-te exact ce mesaj crezi tu ca ti-ar transmite cel drag. Si el s-a stins cu durerea ca pleaca si te lasa fara sprijin, dar nu vrea ca tu sa te topesti pe picioare de durere.

Chiar in cele mai dramatice clipe, el sopteste la urechea ta sa nu iei hotarari nebunesti, ci sa soliciti servicii de repatriere decedati unei echipe cu suflet si experienta, care sa iti fie alaturi. Drumurile lungi si anevoioase sunt de evitat si in vremurile linistite, dar in cele mai dramatice din viata!

El, mortul tau de la alt capat de lume, vrea sa fie ingropat acasa, in cimitirul din sat, sa aiba in dreapta pe mama lui, in stanga pe tatal sau, la capat bunicii si la picioare nepotii.

Cei care s-au ocupat cu profesionalism de repatriere decedati Germania pentru sute de beneficiari, vor trata cu maxima seriozitate si cazul tau.

  1. Vor intocmi cu atentie si la timp dosarul de repatriere. Este posibil ca tu sa nu fi stiut ca nu poti tranzita granitele cu sicriul in masina fara aceste acte. Unui om oarecare i-ar fi cumplit de greu sa puna actele in ordine la dosar ca inmormantarea sa aiba loc la timpul potrivit, iar decedatul sa isi afle odihna in pamantul cald al tarii sale.
  2. Se vor ocupa cu respectul cuvenit de pregatirea trupului neinsufletit: il vor spala in conditii optime, ii vor face injectia de conservare cu cele mai bune substante, ii vor aranja parul si il vor imbraca elegant.
  3. Vor pregati corect sicriele ca transportul funerar sa nu fie oprit in drum. Da, cei care mor departe de tara au nevoie de doua sicrie sa fie adusi inapoi: unul din zinc si altul din lemn masiv, dar daca ar avea si de patru sau de zece, esti dator sa il aduci acasa pe cel drag!
  4. Ii vor asigura o calatorie de repatriere decenta: cu masini curate, prevazute cu echipamente corespunzatoare, cu reviziile la zi si conduse de soferi atenti.

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments