Ce tip de material poti alege pentru canapeaua ta
Cea mai des întâlnită întrebare când vine vorba de pregătirea planului de decorare este: în ce piesă de mobilier ar trebui să îmi investesc cea mai mare sumă de bani din buget?
Cel mai des întâlnit răspuns la această întrebare este, după cum probabil intuiești deja, o canapea bine lucrată, pe care nu îți va părea rău să plătești mai mult decât pe celelalte piese de mobilier.
De obicei, designerii de interior recomandă să alegi materiale în nuanțe neutre pentru canapea, pentru că îți vor permite să schimbi lucruri prin casă fără a schimba și canapeaua. De asemenea, astfel de nuanțe sunt și mai ușor de accesorizat. Totuși, chiar dacă alegi nuanțe neutre, e necesar să ai în vedere aspecte legate de material.
În continuare, poți afla mai multe informații despre trei tipuri de materiale pentru canapea și care sunt avantajele și dezavantajele acestora. La final, sper să ai o idee mai informată în legătură cu cel mai potrivit material pentru canapeaua pe care vrei să o alegi.
- Pielea
În general, pielea are o reputație negativă pentru că aduce aminte de niște vremuri mai vechi. Totuși, pielea este un material care se degradează greu, se curăță ușor și oferă un aspect elegant oricărei camere în care e amplasată. Dacă intri pe Acaju.ro, vei găsi canapele de piele fixe sau extensibile la prețuri foarte bune.
- Materialul textil, natural
Materialul din fibre naturale precum bumbacul sau lâna are avantajul că nu se încălzește foarte repede atunci când stai așezat pe canapea. El permite aerului să treacă și, astfel, nu se supraîncălzește, așa cum se poate întâmpla în cazul materialelor 100% sintetice. Canapele pentru living din materiale naturale poți găsi tot în oferta celor de la Acaju.
- Materialul sintetic: acrilic și poliester
Materialele sintetice au, ca și pielea, o reputație negativă, bazată pe faptul că nu sunt la fel de moi și nu permit aerului să circule ca în cazul materialelor naturale. Avantajele materialelor sintetice sunt durabilitatea și ușurința cu care se curăță (comparabil cu fibrele naturale). Desigur, există și materiale alcătuite din ambele tipuri de fibre, sintetice și naturale, iar efectul este unul combinat: vei avea parte de avantajele amândurora.
În final, sper că acum îți e mai ușor să alegi materialul pentru canapeaua ta. Nu uita, îți poți cumpăra și huse în vederea păstrării ei pe termen lung. Astea fiind spuse, succes la căutări!
Fotografie de Karly Santiago.