Externe

Charlie, intre ignoranta si manipulare

charlie-hebdo-une-14309_w1000Românii reacţionează la orice manipulare externă. Zilele trecute a mai fost regizat foarte bine un eveniment care din păcate s-a soldat cu decesul mai multor oameni, pentru mine nu sunt jurnaliști. Jurnalismul presupune o informare a cititorului cu informații de interes! Mă îndoiesc că toată Franța și Europa e interesată de niște mâzgălituri cu Iisus sau cu profetul Mahomed, poate există o nișă pentru o astfel de satiră și nu știu eu, dar 90% dintre oameni cred că nu ar da nici un cent pe o astfel de “presă”. Indiferent de ce ar desena cineva, nu avem dreptul să ne omorâm semenii dacă tot ne considerăm fiinţe superioare. Totuşi mai e mult până la dispariţia acestor practici de a crea frică în masă..

Personal cred că nimic nu e întâmplător atunci când vine vorba despre evenimente cu un impact emoțional mare asupra cetățenilor. Acest eveniment era necesar unor politruci pentru a putea strânge lanțul și a acționa în direcțiile dorite, la fel cum s-a întâmplat în cazul 11 septembrie. În ce film prost mai vezi criminali care își lasă buletinul în mașină, trag de la câtiva cm asupra unui polițist și nu apare nici o rană.. Oricum indiferent dacă a fost regie sau nu, e trist că au murit niște oameni, dar și mai trist ce s-a întâmplat după acest eveniment. Multă lume solidară cu această fizuică de care nu au auzit până acum, nu știu cine a finanțat acele desene ș.a.m.d. Toți sunt Charlie, dar majoritatea sunt niște ignoranți manipulați ușor de către mass media.

crimele_evreilor_americanilor_gaza_free_palestinaCând anul trecut au murit 400 de copii în Gaza în urma bombardamentelor făcute de americani și israelieni, când au murit 150 de femei în Siria, când mor milioane de oameni în Africa de foame sau în revolte stupide, nimeni nu a solidarizat cu aceștia și nu au organizat un marș, de ce oare? Totuși Franța a votat zilele trecute la ONU pentru statul Palestinian..întâmplător sau nu, după acest vot a venit și acest “atentat terorist”.

Vorbim de democrație și țări dezvoltate în SUA și Europa? Oare cum au ajuns aceste țări “bogate”, câte țări și regiuni au exploatat francezii, englezii, americanii și alte nații care au omorât milioane de oameni pentru aur, diamante, petrol sau alte resurse naturale. Repet nu justific crima, dar trebuie văzută puțin și istoria acestor țări care nu prea au fost pașnice în trecut, iar acum se dau mari democrați, îngerași și vor libertate de exprimare pe toate gardurile. Ce e mai trist e că cei care practică sclavagismul economic sunt în fruntea acestor marșuri, iar prostimea îi urmează.


Halal libertate și democrație.

Rămâne de văzut care vor fi acțiunile pe care le vor intreprinde politrucii pentru a scurta lanțul libertății universale! Cât de curând vor raționaliza și internetul pentru a deține controlul total asupra cetățenilor!

Respect Charlie Chaplin! 

Când vor dispărea armele, iar toți oamenii vor ajunge la un nivel ridicat de conștiință atunci vor dispărea astfel de manipulări ieftine și toți oamenii vor trăi în dragoste și respect pentru VIAȚĂ!

Vă recomand și niște desene sănătoase!

imagine_john_lennon

 

Recomand și alte articole pe temă:

filmsforaction.org

alexandruracu.wordpress.com

Balcanii se revolta

ziare.com

https://cabalinkabul.wordpress.com

Bogdan Stoica

Comanescu.ro

 .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments