Cine merge dupa minge?

Mai știți voi cei mai tineri cum se jucau copii acum câțiva ani cu lapta de 13 lei, în spatele blocului sau în curtea școlii? Cum de multe ori se întâmpla ca mingea să treacă prin ceva gaură de gard, să rămână prin ceva pom, prin ceva grădină sau în cazurile mai nefericite prin geamul cuiva, în balconul unei babe virgine care apoi urlă juma de zi după voi.. Câteodată era o discuție aprinsă despre cel care trebuie să meargă după minge, cei care trebuie să repună mingea, looseri din teren, cel care a șutat sau se sacrifică cineva.. Vremuri faine și apuse din păcate, nu am mai văzut așa ceva, cel puțin nu la orașele mai dezvoltate. Acum toți cu Play Durex, ah scuze Play Station, xbox, wii, jocuri online, pe telefon și mai știu eu ce drăcovenie care îti consumă ochii, îți mărește factura de curent și te bagă mai repede într-o izolare socială, mai ales dacă copilul nu este destul de deștept să se debaraseze la timp de aceste vicii americănești de prostit în masă.

În schimb am rămas plăcut impresionat când am fost în Sicilia, Palermo să văd că încă mai există copii care se mai joacă fotbal în parcuri, pe străzi, și nu mare mi-a fost mirare să văd o minge..într-un palmier. Cine merge după ea? Unul de la echipa care pierde sau cel care a șutat ultima dată? Nu contează important este să fie distracție, camaderie și aer curat!

Vă recomand cu căldură să vizitați Sicilia! În curând o să pun mai multe posturi despre aces mix cultural din frumoasa insulă a Italiei.

Carpe Diem!

(Visited 28 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments