Advertising

Cine nu iubește istoria unui oras

patrascuCine nu iubește istoria unui oraș, centrul vechi al acestuia, atmosfera pe care o crează în jurul vieții tumultoase cotidiene. Vă închipuiți petrecându-vă timpul în Bucureștiul interbelic? În așa zisul Micul Paris sau în Grânarul Europei? Să ascultați cobzarul în Piața Unirii, să beți o cana de ceai la ceainărie în Dudești, să-l asculți la pe Jean Moscopol în localurile și berăriile faimoase în acele timpuri. Cui nu i-ar plăcea? Timpul nu-l mai putem întoarce dar clădirile faimoase și impunătoare, cu o arhitectură spectaculoasă este tot ce ne-a mai rămas din acele timpuri. Dar multe dintre ele s-au pierdut printre degetele mafiei. Însă nu toate, există oameni pasionați și drepți care face tot posibilul ca aceste imobile vechi să nu dispară, să nu se prăbușească. Octavian Patrascu este mediator în tranzacțiile cu imobile vechi pentru a se asigura ca aceste clădiri vor ajunge la persoane care le vor acorda atenția necesară restaurării și administrării lor în cele mai bune condiții.

Câtă pasiune și dăruire trebuie să existe pentru a face astfel de lucruri. Să citești mult, să te transpui în locul celor care au locuit sau au beneficiat de acele locuri în timpuri în care se scria istoria României și implicit a orașelor. Patrascu Constantin Octavian se implică în aceste tranzacții pentru a se asigura că nou proprietar cunoaște valoarea reală a clădirii și nu îi v-a întrerupe parcursul istoric prin timp.

Piața imobiliară a cunoscut multe schimbări într-o perioadă realativ scurtă însă de anul trecut studiile arată că s-a resimțit o creștere a intersului persoanelor străine pentru investiții rezidențiale, imobile de lux a pieței din România. Patrascu Octavian prezintă investitorilor străini condițiile legislației care se aplică unor astfel de imobile, legea patrimoniului despre conservarea elementelor arhitecturale și limitele în care se pot folosi acestea: comerț, servicii, cazare.

Conservarea clădirilor istorice patrimoniu național merg în concordonață cu ascensiunea pieței imobiliare pentru că există persoane dedicate precum Octavian Constantin Patrascu care voar avea grijă ca istoria să nu se piardă în modernismul minimalist al zilelor noastre..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments