Sport

Circuitul F1 de la Melbourne, prezentat de pilotul Nico Rosberg

“Marele Circ” al Formulei 1, ediţia 2009, începe duminică 29 martie prin Marele Premiu al Australiei, găzduit de circuitul de la Melbourne. Pilotul Williams, germanul Nico Rosberg, prezintă detaliile pistei australiene, pe baza unor imagini virtuale.
Nedorită de echipe şi de piloţi, modificarea sistemului de atribuire a titlului mondial la individual va fi, mai mult ca sigur, amânată pentru anul viitor. La Consiliul Mondial al FIA, de la Paris, de acum o săptămână, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) anunţa că titlul mondial la piloţi va fi atribuit ţinându‑se cont de numărul de victorii în cursă. Şi că decizia se aplică din acest an. Imediat au apărut o serie de reacţii adverse. Şi din partea FOTA (Asociaţia Echipelor), şi dinspre competitori. „Nu-mi place deloc!“, a spus Lewis Hamilton (McLaren), cel care ar fi pierdut titlul mondial în 2008, în favoarea lui Massa, dacă noul sistem s-ar fi aplicat atunci. „Nu înţeleg cum poate clasamentul piloţilor să ajute la dezvoltarea Formulei 1“, a declarat şi Michael Schumacher, unul dintre oponenţi. Forului mondial i s-a reproşat, de asemenea, că decizia de a schimba sistemul a fost luată cu numai două săptămâni înainte de prima cursă.
Socotit omul care controlează Marele Circ, Bernie Ecclestone a bătut în retragere. Şi a anunţat amânarea schimbării regulii pentru anul viitor. Fără să ia încă o decizie, FIA a precizat ieri că „dacă din anumite motive, echipele din F1 nu sunt de acord cu noul sistem, acesta va fi pus în aplicare din 2010“..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments