Sport,  Universitatea Cluj

Cluj Arena Pop Winner!

architizer_cluj_arena_premiul_popular_cuibus_blog_transilvania2Cluj Arena – Dr Mircea Luca a primit premiul de popularitate la Architizer – A+ Awards 2013, categoria ”Sports and Recreation Centers”.

Acest stadion modern înlocuiește fostul stadion Ion Moina Municipal din Cluj-Napoca. Locația sa în centrul orașului are o poziție privilegiată în axa de agrement și sport care s-a dezvoltat de-a lungul cursului râului Someș, fiind foarte usor abordabil de toți locuitorii orașului. Conceptul se bazează pe strategia de integrare a Arenei în promenada principală a orașului, care începe din vestul centrului istoric, cu Parcul Central, și continuă în zonele în care găsim bazinul de înot și stadionul, până la grupul de clădiri format din sală de sport Horia Demian și un grup de natație a Universității Tehnice, fiind urmat de Parcul Sportiv Iuliu Hațegan,  inclusiv facilitățile sportive ale Universității Babeș-Bolyai și apoi fâșia se continuă cu Parcul Trandafirilor, gestionat de Primărie și un club de tenis.

architizer_cluj_arena_premiul_popular_cuibus_blog_transilvania_all

Una dintre primele probleme care au dus la conceptul actual a fost continuitatea promenadei. Cel mai important element conceptual pentru acest proiect este transparența și conexiunile vizuale între mediul interior și context. Această transparență vizează în primul rând permeabilitatea vizuală și mentală concepute pentru a menține relația constantă între public și magia dreptunghiul verde sau a pistei de atletism.

Nu cred că mai trebuie să menționez că această operă este Casa Universității Cluj – Simbolul Unor Inimi Românești! Depinde doar de clujeni cum vor avea grijă de acest Simbol Unic!.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments