Zi de zi

Coada la..taxi

2013-03-14 10.08.39

Voi ați stat vreodată la coadă pentru un taxi? Eu niciodată..până când astăzi avem nevoie urgentă să ajung la o întâlnire și a fost cât pe ce să stau și eu la coadă. Ajung în Bologna dimineața devreme, dar văd prea multă lume în jur pe strada..și nici un autobuz, aud grevă generală..au decis azi noapte ca azi până la ora 16 să facă grevă..shit..pe lângă că ploua torențial, acum nu mai am nici bus..aveam de mers în 3 locuri, 2 aproape de gaară, iar altul în afara orașului..

2013-03-14 10.03.35Rezolv ce am în zonă și încep să sun la taxi..cică există doar o firmă în Bologna – cotabo.it. Îmi răsund după vreo 10 minute..ok înțeleg că e nebuneală cu greva toți care au drumuri urgente de făcut și nu au mașină caută o soluție. Vorbesc cu tipa unde sunt..așteptați…aștept 10-20-30-40 minute..și îmi zice îmi cer scuze nu avem nimic disponibil. Ce să fac asta e.. Să stau..să nu stau la coadă..nu stau încerc alte soluții, fac autostopul puțin dar nimic, încerc să mă bag în seamă cu agenții comerciali care poate ar avea drum în direcția mea..nimic..părea o zi din aia când toate sunt pe dos. Totuși una din cele 3 locații le-am bifat și a fost OK..dar trecea timpul și nici un taxi..încerc iar, zic că sunt într-un hotel și am nevoie urgentă de taxi..nimic. Toate mașinile care veneau goale prin fața gării toate opreau în fața cozii..totuși era bine că era o disciplină..la noi dacă e o grevă de genul cred că e o luptă de care pe care. Într-un final vorbesc cu un tip, și el părea semidisperat să ajungă în aceeași zonă unde mergeam eu, care aveau un umăr de telefon de la o firmă care închiria de limuzine cu șofer. Ce să facem încercăm și asta..sunăm zic că au mașină și ajunge în 3 minute. Așa da tată parcă mai poți respira..vine un Mertz negru super luxos..no frate asta sigur ne papă 100-200 euro.

2013-03-15 13.06.00Îl întrebăm no cât vrei până la locația x…20 euro. E zuper acceptăm și ne urcăm. Pe drum vorbim de grevă etc..cum l-o sunat șefu la 5 diminează că se știa că vor face grevă și ei să prindă ciolanul la greu toată ziua..apoi tipul de lângă mine îl aburește că suntem studenți și că nu ne înțelegem mai lezne:)) Mă simțeam ca în România deja..dar e fain că mai găsețti și oameni de genul care ies din sistem, din tipare..până la urmă acceptă și am ajuns la 15 euro fără facturică în stil studențesc:)). Vă recomand cu căldură dacă aveți nevoie urgentă de un taxi să apelați la cei de la Cosepuri atât în Bologna cât și în alte orașe cum ar fi  imola, Ferrara, Modena, Firenze, Reggio Emilia.

2013-03-14 08.38.00

 

Reclamangiu fiind din fire atunci când sunt călcat pe coadă, după pățania asta am început să văd cine e firma cotabo cu multe taxiuri cică..dar care după 1 oră nu mi-au găsit nici un taxi liber..deși multe mergeau și pescuiau oameni din fața gării. Păi cică e unica firmă mai mare din Bologna care are 706 mașini. Să râd nu alta..cum adică un oraș de 1 milion de locuitori (385 mii in zona centrală) să aibă așa puține taxiuri..asta dovedește încă odată că există o mafie adevărată și în transporturi..deoarece o licență de taxi e în jur la 100.000 euro . Deci nu oricine poate să fie taxist să zic așa. Dacă ar schimba legea concurența ar crește și serviciile s-ar îmbunătăți cu siguranță. Dar nu se vrea.. Fac o reclamație și le trimit la cei de la cotabo..îmi răspunde vicepreședintele..cel puțin așa s-a prezentat Salvatore Vrenna, că își cere scuze..dar a fost situație de urgență și că altfel în 3 minute îmi ajungea taxiul. Păi băi nene taxiul de obicei e făcut pentru URGENȚE..deci trebuiau să fie pregătiți, mai ales că în fiecare lună în italia când angajații nu au chef să lucreze fac grevă..la trenuri, la autobuze..(am prins acum vreo 2 ani și o grevă de tren din cauza că nu au venit 2 angajați la lucru:))).Băi frate să mor nu alta..păi dacă pe 2 angajați îi calcă mașina tu oprești un tren..jale. Italia din păcate are cele mai scumpe și mai nașpa servicii din Europa după părerea mea. Din ce știam în Cluj erau 2200 de taxiuri care ajung în max 10 minute și în perioada sărbătorilor.. Deci italienii ar trebui să vină să fure puțină meserie de la firmele din RO cum se organizează un astfel de serviciu total străin pentru ei. Vă las să vedeți cum arăta o parte din coada pentru taxiurile din gară:

 .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments