Consumatori,  Gastronomie,  Industria Alimentara

Cum alegem o masina de spalat vase?

Ştiaţi că maşina de spălat vase poate salva pana la patru ore pe săptămână dacă spălați vasele cu mâna? Cel puțin așa spun ultimele studii din Italia. Mașina de spălat vase este un echipament modern foarte util în anumite situații pe care o sa le detaliez mai jos. Oricum dacă doriți să vă achiziționați o mașină de spălat cumpărați un produs de calitate bună care păstrat în mod corespunzător, îl veți putea folosi mulţi ani.

Având în vedere că am folosit atât mașini profesionale cât și domestice o să încerc să-l ajut pe Adi Hădean cu unele sfaturi.

Personal o văd total inutilă dacă nu se gătește în familie care mânâncă acasă de cel puțin 2 ori pe zi sau dacă numărul membrilor de familie depășește 4-6 persoane. De ce zic asta? Pentru că este aiurea să folosești mașina de spălat la o capacitate de 10-25-50%, iar să lași toată  vesela murdară în mașină nu e cea mai bună soluție până se folosește min. 80% din capacitate..  Alt dezavantaj este acela că se consumă apă, curent, detergent, timp și să nu uităm zgomotul care uneori poate să fie deranjant dacă stăm în sufragerie-bucătărie și vrem să vedem un film, niște știri sau un meci  și se aude mașina.. Să nu uităm că de multe ori vasele nu se spală cum trebuie, deoarece grăsimile din produsele actuale, chimicalele în prezența temperaturilor mari se fixează mai bine pe veselă. Nu de multe ori am găsit straturi subțiri de grăsime foarte bine lipite de veselă. Plus că igiena de multe ori lasă de dorit, cu toate substanțele, automatizările, există locuri unde se pot dezvolta diverse microorganisme.

Este bună pentru restaurantele mici și medii, deoarece la un număr mare de clienți e nevoie de rapiditate, iar cu o mașină de genul este destul de greu să faci față la un eveniment cu 200-300 de persoane daca trebuie să foloseși aceeași veselă pentru diverse preparate.

Cu toate acestea, alegerea unei mașini de spălat vase nu este tocmai o sarcină dificilă dacă luăm în calcul câteva aspecte importante.

Iată câteva sfaturi şi sugestii privind selectarea celor mai bune maşini de spălat vase evaluate de clienți de top. Utilizaţi aceste sfaturi atunci când vă decideți că vreți să cumpărați o mașină de spălat vase:

În primul rând, se măsoară spaţiul în care vreți să păstraţi maşina de spălat vase, de obicei acestea au 18 sau 24 cm lăţime.

Verificaţi numărul de spray-uri pentru spălare, direcţiile de pulverizare mai ales dacă aveți de curățat mai multe feluri de mâncare.

Dacă credeţi că produsul va este util achiziționați un produs care încălzeşte apa, cel puţin până la 140 de grade. Luați în considerare tipul de cicluri pe care doriţi să-l folosiți la mașina de spalat vase, există mai multe opţiuni de cicluri. Ciclul zilnic este de a spăla vase murdare din ceramică în fiecare zi şi cicluri grele pentru spălarea vaselor ți a oalelor murdare.

Verificaţi eticheta EnergyGuide pentru a fi sigur că aveţi o maşină de spălat vase cu un consum redus de energie. Căutați mașinile care se pot programa, mergeți la o piesă de teatru să zic și astfel pe când vă întoarceți acasă vesela este curată și uscată fără să suporteți zgomotul acesteia.

Alt aspect este garanția mașinii care e de preferat să fie pe o perioadă cât mai îndelungată.

Nu o să dau nume și nu fac nici topuri de firme, până la urmă fiecare își alege după prefefințe și în funcție de necesitățile pe care le are. O să amintesc doar câteva nume care merită toată atenția când vine vorba de sectorul mașinilor de spălat: GE, Kenmore Eli, Whirlpool, Haier, Frigidaire Galerie, Maytag,Danby Countertop, Samsung, KitchenAid, Bosch, LG.

Să facem o recapitulare:

Plusuri:

– economisim timp, apă, detergent uneori

Minusuri:

– spălare de multe ori incompletă și trebuie respălate unele vase – timp pierdut, apă, detergent, energie

– zgomotul care de multe ori este neplăcut

– dacă nu avem multe vase nu este rentabil să o folosim zilnic, dar nici nu putem lăsa vasele murdare mai multe zile așa..

– apariția unor microorganisme în locurile în care nu ajung jeturile de apă cu detergent.

– cheltuieli în plus cu curentul, detergenții speciali uneori, mobilierul care trebuie făcut la comandă sau modificat,

– utilizarea unui spațiu care poate era destinat pentru alte obiecte și ustensile.

Eu recomand folosirea unei mașini de spălat vase pentru cei care servesc zilnic între 10-50 max. 80 de persoane, peste acest număr este destul de greu de făcut față ciclului normal de spălare. NU degeaba chiar și restaurantele mari folosesc oamenii pe post de spălători..sunt mult mai rapizi și calitatea se observă.

Eu prefer să merg pe clasic și e mult mai economică spălarea manuală, chiar dacă uneori nu e cea mai comodă opțiune..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments