Cum sa am un magazin online de succes

achizitii-online_88099Realizarea unui magazin online este din ce în ce mai complexa, iar succesul și dezvoltarea afacerilor depind din ce în ce mai mult de prezenta online a companiei. Astfel, interesul pentru platforme de ecommerce care au cât mai multe  functionalitati în varianta standard este în creștere, dar este bine sa cunoaștem și sa evitam cele mai frecvente greșeli aparute la realizarea unui magazin online.

Sunt cazuri in care magazinele sunt doar online si cazuri in care magazinele online au si magazine stationare. Eu de mult timp am renuntat la a cumpara des din magazinele stationare. Comand online deoarece imi este mai comod si gasesc preturi mult mai bune.

Magazinele online sunt vizitate zilnic de o multime de clienti sau potentiali clienti, oameni care gasesc cele necesare cu usurinta, fara a mai pierde vremea prin magazine, oameni care vor sa cumpere oricand, la orice ora, oameni care prefera magazinele online in detrimentul celor offline. In plus, din magazinele online poti comanda cam orice, indiferent de distanta care e de la tine la magazinul respectiv. De exemplu, daca esti din Cluj si vrei sa cumperi un anumit produs de la un magazin care exista doar in Bucuresti, poti comanda ce ai nevoie cu usurinta, daca respectivul magazin are si un magazin online.

Daca esti proprietarul unui magazin online sau daca vrei sa devii, trebuie sa ai in vedere faptul ca un magazin online de succes trebuie sa indeplineasca anumite criterii. Criteriile pe care le voi mentiona pot fi indeplinite la un standard ridicat doar atunci cand ai studii/cunostinte vaste in domeniul realizarii magazinelor online sau atunci cand contactezi o firma de specialisti in creare magazin online care sa te ajute. Experiența în acest domeniu și numărul magazinelor online realizate  recomanda ContentSpeed.ro ca fiind în topul firmelor de specialitate care știu exact ce trebuie sa faca pentru a livra un magazin online la cheie.

Iata cele mai importante criterii pe care trebuie sa le indeplineasca un magazin online pentru a avea succes:

  1. Site-ul magazinului trebuie sa fie realizat profesional, astfel incat sa fie usor de accesat cu un design intuitiv, produsele sa fie simplu de găsit și toate preturile si detaliile sa fie afisate.
  2. Site-ul magazinului online trebuie sa fie compatibil si cu dispozitivele mobile cu o viteza buna de încărcare în conditiile în care numarul vizitelor de pe dispozitivele mobile a depășit 50%.
  3. Atunci cand esti contactat de catre un client/potential client trebuie sa ii oferi acestuia cat mai prompt si cat mai clar informatiile dorite. Trateaza orice persoana cu amabilitate si profesionalism.
  4. Ofera o mare atentie optimizarii SEO. Oamenii obisnuiesc sa acceseze doar primele rezultate generate de motoarele de cautare. Pentru a avea cat mai multi clienti, trebuie sa fii in topul cautarilor si acest lucru il poti face doar cu ajutorul unei companii specializate.
  5. Gaseste cele mai bune metode de promovare pentru magazinul tau online. E posibil insa ca nu toate sa fie potrivite pentru afacerea ta. O companie specializata te ajuta sa stabilesti obiectivele pe termen mediu și lung precum și strategia optima pentru a le atinge în cel mai scurt timp. De cele mai multe ori, acest lucru face diferența intre o afacere de succes și una care se închide după 6 luni.

Tine cont de cele amintite mai sus daca vrei sa ai un magazin online la cheie, cauta-i pe cei de la ContentSpeed daca vrei sa afli mai multe detalii.

(Visited 49 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments