Advertising

Cum se foloseste o statie auto CB?

In prezent aproape orice sofer are o statie auto. Prezenta unor statii auto CB in traseele lungi este o solutie utila pentru ca soferul poate primi informatii utile cu privire la starea drumului, controalele efectuate de politie sau alte pericole.

Utilizarea unei statii auto este simpla dar sunt mai multe informatii si recomandari pentru toti soferii. Cele mai importante informatii se regasesc si in acest articol.

O statie are o raza de actiune de 5-15 km. Aceasta distanta este suficienta pentru a se putea obtine toate informatiile esentiale din zona.

In momentul in care se alege statia va trebui ca fiecare persoana sa ia in calcul si aspectele tehnice. Unele dintre cele mai comune aspecte tehnice sunt sensibilitatea la receptie care este raportata la zgomot si specificata in micro volti. Statiile bune sunt cele cu o valoare uB mica si o valoare mai mare a decibelilor SINAD. Conteaza si numarul canalelor dar de obicei este absolut suficient canalul 22 FM>

Este foarte importanta si puterea statiei care se masoara in W si timpul de transmisie care este FM. Pentru o utilizare usoara estebine ca fiecare persoana ca saute statii complexe cu multe butoane si dotari. Sunt foarte utile si memoriile suplimentare care pot sa salveze cele mai des utilizate canale, butoanele de apelare rapida sau comutatoarele si indicatoarele care sunt tot mai exacte.

De asemenea, un alt element de o importanta uriasa este antena. Indiferent de cat de performanta este statia auto, neavand antena potrivita, devine inutila. O antena foarte buna va trebui sa fie suficient de lunga. O lungime optima este destul de mare motiv pentru care se opteaza pentru antene mai mici care compenseaza totul cu o bobina.

Exista mai multe tipuri de statii: portabile, fixe si mobile. Cele auto sunt mobile si se alimenteaza de la bricheta..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments