Zi de zi

Cumparaturile de Sarbatori

gogonele-murate_comenzi_online_cuibus_blog_transilvaniaPerioada sărbătorilor de iarnă este foarte aproape iar cumpărăturile sun indispensabile în acest moment, ex. gogonele murate. Cu siguranță cu toții ne dorim doar produse proaspete și de încredere.
Crăciunul este o sărbătoare de mare importanță iar tradiția în fiecare familie constă într-o masă mare și îmbelșugată alături de cei dragi. Sarmalele, muraturi, cozonac, gogonele murate, friptura, zacusca de vinete, prăjiturile și tortul sunt nelipsite de pe masa noastră.
De câțiva ani eu și sora mea pregătim masa de Crăciun și îi invităm pe ai noștri părinți alături. Vrem să o lăsăm pe mama să se bucure de spiritul sărbătorilor și să nu mai petreacă așa mult timp în bucătărie.  Dar ca să face asta, eu și sora mea trebuie să apelăm la câteva trucuri moderne. Serviciile noastre sunt destul de solicitante iar asta ne face să apelăm la cumpărăturile online dar nu de oriunde. Am inspectat piața online și am descoperit produse ecologice, proaspete cu o valoare nutrițională mare. Tot din acest loc cumpărăm și muraturile care se pregatesc pentru iarnă: castraveți murați în oțet sau în saramura, gogosari in otet, ardei iuți pentru ciorbă sau sarmale și așa mai departe. Toate sunt delicioase și aproape la fel ca ale mamei, nu se simte nicio diferență.
Pentru rețeta sarmalelor trebuie să avem rosii în bulion dar și suc de roșii. Este uimitor ce diferență de gust se simte între cele cumpărate de la supermarket și cele făcute în casă și crescute natural, fara aditivi si conservanti.
De câțiva ani eu și sora mea încercăm să ținem cât mai strâns de tradiția asta de a ne chema părinții la masă dar și prieteni apropiați. Toată lumea este încântată de bucatele pregătite de noi și asortate cu gogosari in otet iar noi două sunt foarte fericite că putem să facem acest gest pentru mama care ne-a gătit și servit ani la rând de Crăciun dar și zi de zi având grijă să nu ne lipsească nimic.
Dacă sunteți pe fugă și nu aveți timp de petrecut prin piețe sau pe  la supermarketuri este bine de știut că există ajutoare online. Noi ne-am investit toată înrederea în aceste produse dar și fructe și legume pe care le putem comanda în zilele foarte aglomerate..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments