Cupa Davis feminin – UPDATE!

coppa_davis_feminin_italia_sua_cuibus_blogIeri am participat la primele meciuri din Cupa Davis Feminin dintre Italia si SUA, gazdă fiind Rimini. Am avut parte de niște meciuri destul de interesante, menționez că nu sunt un mare fun al meciurilor de tenis feminin, nu pentru că sunt misogin ci pentru că mă plictisesc majoritatea meciurilor din cauza dinamicii meciurilor. În primul meci le-am putut vedea față în față pe Errani și Hampton, italianca impunându-se fără probleme în 2 seturi: 6-2; 6-1. În meciul 2 am avut parte de o luptă mult mai echilibrată,  Vinci vs. Lepchenko 6-2; 4-6; 5-7, meci în care americanca de origine uzbecă, a luptat până la final, chiar dacă la începutul meciului Vinci părea că va câștiga fără probleme acest meci. Totuși Lepchenko a avut tăria să revină și a câștigat ultimele 2 seturi. Fără surorile Williams, la prima vedere, SUA părea o pradă facilă pentru Italia, totuși în prima zi nu a fost chiar așa. O să văd cum se vor desfășura evenimentele în a 2-a zi.

Țin să reamintesc că Cupa Davis feminin a ajuns la ediția cu numărul 50. Italia este pe locul 2 cu 21158 puncte în topul ITF, în schimb SUA este pe locul 5 cu 11473.

Forza Italia!

În a 2-a zi am avut parte de meciuri mai mult decât interesante. Deși italienii păreau favoriți în a doua zi au început cum nu se poate mai prost cu o înfrângere, Lepchenko a câștigat în fața lui Errani cu 7-5; 6-2 și se făcea 2-1 pentru SUA. Meciul al 4-lea era decisiv, dacă pierdea Italia americancele mergeau mai departe.

coppa_davis_rimini_2013_cuibus_transilvania_italia_sua_3_1_fed_cupDar Vinci nu a fost de acord și s-a impus în fața mult mai timidei Hampton cu 6-2, 4-6, 6-1 și se face 2-2 la general. Astfel meciul decisiv a fost cel de dublu dintre Vinci / Errani  împotriva Lepchenko / Huber. Italiencele s-au impus fără probleme în fața americancelor în 2 seturi: 6-2; 6-2. Au fost mai rapide, mai dornice de victorie, de cealaltă parte am văzut 2 jucătoare fără dorința de a câștiga, nu prea fugeau deși fizicul și rezistența acestora le avantaja clar.

Oricum felicitări ambelor echipe. În manșa următoare Italia va întâlni puternica echipă a Cehiei, care s=a impus cu 4-0 în fața Australiei!

Cu această ocazie mi-a mai intrat o jucătoare la inimă, Hampton, care în maxim 3 ani va ajunge sus de tot, dacă va trece peste probleme emoționale și de concentrare. Are un serviciu bun, un spin și un backspin de toată frumusețea cum rar am mai văzut la o jucătoare de tenis. Din păcate încă nu e călită, dar o voi urmări mult mai atent de acum înainte.

Forza Italia!

(Visited 25 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments