Auto & Moto

Dacia Logan Pick-up electrică

dacialoganpickupelectrica.jpg

Locuitorii din statul Iowa din SUA îşi vor putea cumpăra în curând maşini electrice asamblate în România, care au la bază şasiul Dacia Logan. www.desmoinesregister.com scrie că automobilele vor costa între 34.000 şi 38.000 de dolari şi vor fi vândute sub denumirea Electric Motor Cars (EMC), ca soluţie de ieşire din criză a unui dealer american, care comercializa până nu de mult autoturisme Chrysler.

Conform publicaţiei amintite, vehiculele sunt aduse în SUA de compania Envision Motor. Gene Gabus, directorul şi proprietarul firmei Electric Motor Cars a declarat că vehiculele sunt construite pe acelaşi şasiu ca şi Dacia Logan, ce utilizează benzina, “un automobil foarte popular în Europa”.
După ce sunt asamblate în România, vehiculele elctrice sunt transportate în Statele Unite. Pentru moment sunt disponibile doar trei modele Dacia electrice, susţine publicaţia. Este vorba despre camioneta Logan Pick-Up, care ar fi ajuns vineri dimineaţă în Statele Unite, plus variantele van (furgonetă) şi break, ce vor sosi săptămâna următoare din vama oraşului Chicago. Cele trei maşini electrice vor fi disponibile în curând pentru test drive-uri, relatează sursa citată, care menţionează şi că în următoarele 45 de zile va sosi un transport cu mai multe astfel de vehicule.
Autoturismele ar avea o autonomie de 400 de kilometri la o singură încărcare. “Avem deja aproxmativ 100 de unităţi asamblate şi gata pentru a fi trimise în SUA. Acum mai trebuie să găsim şi cumpărători pentru ele”, a declarat Gabus. Acesta a mai precizat că speră ca în curând maşinile să fie asamblate în Florida şi posibil în Iowa. El a mai adăugat că unele companii şi-ar fi manifestat deja interesul pentru vehiculele electrice care au la bază caroseriile Dacia.

Sursa antena3.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments