Advertising

De ce contează locaţia amplasării halelor metalice?

Locația construcţiei metalice determină o serie de cerințe, opțiuni și disponibilități care acoperă totul, de la cerințele codului construcţiei până la capacitatea de a angaja forța de muncă. Dacă nu ați luat deja o decizie în cazul  construcțiilor metalice, țineți cont de aceste aspecte în timp ce consultați piața. Dacă aveți deja un furnizor de hale metalice, următoarele informații vă pot ajuta să vă pregătiți pentru ceea ce urmează.

Vremea predominantă

Fiecare zonă din România are particularitățile sale de vreme și de mediu. Un detaliu foarte important de știut este dacă locaţia amplasării halelor metalice este într-o zonă inundabilă. Costurile de construcție pot crește datorită cerințelor speciale, dar bugetul dvs. operațional va avea un impact pozitiv cu rate de asigurare mai mici.

Mărimea, forma și tipul de oțel construit pentru a achiziţiona hale metalice sunt bazate pe elementele de proiectare necesare pentru siguranța structurală.

Apropierea de celelalte construcţii

Înainte de a vă amplasa hala metalică trebuie să vă gândiţi dacă va fi înconjurată de clădiri înalte. Cât de aproape va fi faţă de celelalte construcţii? Construcţiile înalte pot bloca lumina soarelui. De asemenea, blocurile urbane aglomerate reprezintă o provocare pentru coordonarea materialelor de construcții, lucrătorilor și echipamentelor.

Există, de asemenea, o preocupare mai mare pentru siguranța trecătorilor și a traficului când trebuie să montaţi hale metalice într-un cartier dens, adăugând costuri la bugetul dvs. pentru construcții.

Amplasarea ideală

Luați în considerare condițiile locației înainte de proiectarea construcţiei.

  • Pantă – panta poate influenţa costul construcției. În cazul în care construcţia trebuie să stea pe o pantă, se adaugă elemente de design, astfel, costul construcţiei poate creşte.
  • Expunerea directă – orientarea halelor metalice spre soare influențează designul de iluminare și selecția și amplasarea ferestrelor, precum și alegerile pentru încălzire, ventilație și aer condiționat.
  • Disponibilitatea utilităților – dacă aveţi un teren viran, va trebui să vă gândiţi la faptul că amplasarea unor hale metalice presupune şi instalarea de electricitate, apă, gaz şi canalizare. În funcție de locația celei mai apropiate zone urbane, poate fi necesar să creați un sistem privat de salubritate.

Zonarea şi utilizarea permisă

Zonarea și autorizarea locală vă vor afecta alegerea amplasării halelor metalice. În funcţie de tipul proiectului şi de funcţia pe care o va avea hala metalică trebuie să vă gândiţi şi la amplasament. Legile privind zonarea sunt create pentru a proteja valorile proprietății și pentru a organiza municipalitatea în zone selectate.

Amplasamentul halei are cel puţin 2 implicaţii:

  • În funcţie de localizarea halei (judeţ/localitate) trebuie respectate anumite norme de încărcare aflate în vigoare (kg/mp de zăpadă, forţa de împingere de la vânt şi grad de rezistenţă la seism) astfel este necesară o anumită rezistenţă a structurii şi proiectarea fundaţiei.
  • În funcţie de proximitatea de localitate: anumite tipuri de activităţi economice pot fi interzise într-o rază anumite. De verificat încadrarea zonală înainte de achiziţionarea halei.
  • Colaborarea cu un arhitect zonal ajuta la clarificarea detaliilor înainte de contractare hala şi la obţinerea autorizaţiilor necesare

Permisele de construcție se referă la construcția și siguranța ocupanților. Cererile de autorizații de construcție necesită deseori prezentarea unor planuri certificate ale structurii propuse. Furnizorul dvs. de hale metalice vă va oferi planuri preliminare și finale de construcție și de inginerie. Acordarea unui permis de construcție se bazează în principal pe reglementări privind siguranța.

Un producător de hale metalice este probabil conștient de cerințele locale privind codul de construcție, însă este de datoria dumneavoastră să vă asigurați că acestea sunt îndeplinite.

.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments