Advertising,  Cultura & Media

De unde ne cumparam cartile religioase

logo-libraria-maranatha-220x139-cuibus-blog-transilvania-romaniaMă bucur să văd că tot mai multă lume citește în jurul meu. Chiar dacă este vorba de dispozitive electronice sau cărți clasice, este foarte bine că lumea doreste sa afle mai multe informatii.

Încă din cele mai vechi timpuri oameni au avut o divinitate. Religia a existat întotdeauna, sub diferitele ei forme. Primele religii apărute erau politeiste, oameni crezând în mai mulți zei. Ne amintim astfel cu ușurință de Legendele Olimpului pe care le-am citit probabil în școala general și care sunt acum doar niște povești frumoase pentru copii. Probabil cea mai veche religie politeistă care s-a păstrat până în zilele noastre este hinduismul. Aceasta împreună cu budismul nu o nicio legătură din punct de vedere dogmatic cu creștinismul. Nu putem spune însă același lucru și despre iudaism și islam, cu care creștinismul are legături evidente și cel mai bun exemplu pe care îl putem da este biblia.
Bibilia cu concordanta pe care o are cu celelalte două mari religii monoteiste constituie o punte de legătură între acestea. Astfel Vechiul Testament este recunoscut de către iudei, creștini și musulmani. În timp ce Noul Testament este recunoscut doar de creștini și musulmani. Putem observa astfel cum în cadrul a trei mari religii a existat continuitate. Iudei au ca și carte sfântă Vechiul Testament, creștini: biblia, compusă atât din Vechiul cât și din Noul Testament, iar musulmani Coranul, care însă recunoaște biblia și chiar mai mult decât atât constituie o completare a acesteia.
Biblia, cartea sfântă a creștinismului, ar trebi să se afle în casele tuturor celor care se declară creștini. Dar nu doar atât, să o avem în casă nu e suficient, trebuie să știm, măcar în mare ce anume conține aceasta. Atât în Vechiul cât și în Noul Testament.
O dată cu trecerea timpului în cadrul religiei creștine au apărut mai multe biserici, în special din cauza faptului că în cadrul diferitelor confesiuni religioase biblia a jucat roluri și a avut grade de importanță diferite. Astfel creștinismul a devenit cea mai segmentată religie. Acest lucru se datorează atât lipsei de unitate a conducătorilor biserici și vorbim aici, în special, de biserica catolică, ea fiind biserica din cadrul căreia s-au desprins celelalte confesiuni creștine, cât și faptului că biblia a fost tradusă și interpretată în diferite moduri. Putem vedea astfel cum o carte, este adevărat o carte considerată sfântă, a schimbat istoria.
Se spune că prima carte pe care trebuie să o citească un copil este biblia. Și în acest scop există diferite forme ilustrate ale acesteia, pe înțelesul copiilor de diferite vârste. Indiferent de religia pe care o avem adevărul cuprins în această carte, valorile și învățăturile care pot fi desprinse din aceasta sunt universal valabile.

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments