Consumatori,  Gastronomie,  Industria Alimentara,  Stiinta & Sanatate

Detoxifierea intre mit si realitate

Vegetables 1Fără carne, fără lactate, fără cafeină, fără zahăr, fără sare, fără mâncare gătită. Multe fructe şi legume, paste, orez brun, nuci, germeni, fasole, linte, tofu, suc de lămâie şi mulţi litri de apă.

Cum se numeşte o astfel de dietă?
Detoxifiere, spun maniacii în materie de alimentaţie.

O ciudăţenie, spun nutriţioniştii serioşi.

Susţinătorii detoxifierii consideră că stilul nostru modern de viaţă ne face să ne bombardăm organismul cu toxine , deşi definiţia acestora este oarecum confuză.

Se pare că susţinătorii tehnicii consideră că în categoria toxinelor se înscriu în principal reziduuri de pesticide, aditivi alimentari, poluanţi din mediul înconjurător cum sunt BPC-urile, dioxinele, plastifianţii si mercurul. Dar zahărul, carnea şi lactatele sunt trecute şi ele pe listă , tot ca substanţe toxice. Toate aceste toxine susţin partizanii detoxifierii se instalează în ţesuturile noastre şi ne fac să luăm în greutate , să avem dureri de cap, să ne balonăm , să ne simţim obosiţi, să ne scadă imunitatea, să avem pielea mai puţin strălucitoare şi să ne confruntăm cu multe alte simptome care pot reţine atenţia cititorului sau auditoriului. Suntem pierduţi, spun ei, dacă nu facem în aşa fel încât periodic să eliminăm aceste toxine din organism. Putem face acest lucru tinând o dietă de detoxifiere.

Dar cum rămâne cu dovezile?
Mai multe despre Detoxifiere aflați pe Food News România..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments