Externe,  Umanitare

Diferentele dintre romani si italieni in fata calamitatilor naturale

Sursa foto: rctv.net

Astăzi am urmărit mai în detaliu informațiile despre cutremurele din regiunea Emilia-Romagna din Italia.  Și încă odată compatrioții mi-au lăsat un gust amar.. Mulți și-au luat tălpășița și au plecat în țară sau prin alte locuri.

Am rămas impresionat de un italian care a rămas fără fiu acum 3 zile. El având o farmacie putea bine mersi după înmormântare să plece pe unde vrea pe ceva insulă sau în alt oraș, șară…dar ce credeți că a ales să facă? A ales să rămână în oraș, oferă oamenilor toate medicamentele care le mai are, totul gratuit, ajută bătrânii și alte persoane să-și recupereze lucrurile mai importante dintre dărâmături. Jos pălăria, acesta este un OM care face totul pentru OAMENI. Ce fac românii? Se urcă în autocar și pleacă…unde e spiritul civic? Dacă erau în țară se urcau în bus și pleacau în alt loc..de ce oare nu mai suntem OAMENI? Unde a dispărut spiritul civic al acestui popor? Oare l-am avut vreodată sau a dispărut total odată cu Ceaușescu? De ce oare nu putem lua exemple bune din alte locuri și mulți iau doar ce e rău. Dacă japonezii plecau toți prin alte țări după tsunami ce se întâmplau cu zonele afectate? Împreună au reușit într-un an să reconstruiască aproape tot…asta e comunitatea, organizarea unei societăți și ce e mai important respectul pentru cel de lângă noi. Din păcate românul nu mai are respect pentru el ce să mai vorbim de respectul pentru cei din jur.

Din păcate nu degeaba suntem numiți țiganii Europei..prin comportamente de genul nici nu e de mirare că suntem catalogați în acest fel.  Oare vom avea și noi o societate civilă, o diasporă adevărată vreodată???.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alin

Poi normal bre, doar de aceea s-au dus acolo in primul rind, ca sa munceasca, sa-si ia banii si sa plece. Tu acuma ce-ai vrea sa faca, sa ramina de tot acolo in strainatate ?

Alin UCj

Crezi ce vrei dar daca tu traiesti in strainatate si ai ajuns mai smeker, iar acum iti jignesti compatriotii, atunci sincer nu meritai sa traiesti in Romania, mai bine stai acolo, ca stai bine.

Alin

si ce vroiai bre sa le faca, dupa ce ca ii exploateaza italienii la singe sa le mai faca si munca volutara asa din… dragoste? mai bine vezi-ti tu de treaba ta, ca italienii sunt de 1000 de ori mai jegosi decit am fi noi. carcaterul lor e 0 (zero).