Love you Romania,  Sport,  WWW

Doodle pentru Londra

Cuprinși de vacarmul din aceste zile uităm că astăzi vor începe Jocurile Olimpice din Londra.

Așa cum bine amintea Răzvan Pascu pe Facebook: “Maine incepe cel mai frumos eveniment de pe Planeta – Olimpiada. Mi-as dori din tot sufletul ca oamenii (inclusiv romanii) sa inteleaga in primul rand spiritul olimpic si ceea ce inseamna sa concurezi, sa castigi, intotdeauna cu fair-play…”

Google a dedicat un Doodle pentru Olimpiada din Londra 2012 așa cum puteți vedea în fotografia de mai sus. Societatea Mountain View a realizat un doodle sobru, reprezentat de 5 atleți care reprezintă 5 continente: Europa (G), Africa (O), Asia (O și G), Sud America (L și E), America de Nord (nicio literă, dar atletul are intenția de a șuta mingea pe o pistă de atletism). Acest eveniment va fi urmărit de peste 4 miliarde de oameni de peste tot, la TV sau online via streaming. Încă nu se știe cine va aprinde torța Olimpică, dar vom afla în această seară cu ocazia ceremoniei de deschidere a Olimpiadei din Londra 2012.

Chiar dacă puțini mai sunt interesați de aceste Jocuri Olimpice, țin să le reamintesc că în lume de obicei suntem cunoscuți prin sportivii care au ridicat drapelul României la diverse competiții sportive. Greu găsești un străin care nu a auzit de Hagi, Nadia, Szabo etc. Acești oameni au făcut publicitate gratuită României sacrificându-și tinerețea și viața. Spun asta pentru că și eu am practicat mai mult de 4 ani atletismul de performanță și știu la ce sacrificii sunt supuși sportivii. Pe lângă copilăria furată și sacrificiile materiale apare și uzura fizică, care nu poate fi recuperată bani, iar respectul este efemer, rezultatele rămânând în cârțile de istorie sau doar în sufletul fiecărui sportiv.

 

 

România ar putea câştiga mai multe medalii decât acum patru ani la Beijing şi s-ar putea clasa pe locul 19 în clasamentul general pe naţiuni, în urma unor superputeri precum Statele Unite, China, Rusia şi Germania, dar înaintea unor ţări ca India, Polonia, Turcia şi Argentina, care au o populaţie mai numeroasă şi un Produs Intern Brut mai mare.  Se estimează că echipele Statelor Unite, Chinei şi Rusiei vor domina şi ediţia de anul acesta a Jocurilor Olimpice.

Sursa foto: cosr.ro

Mult SUCCES tuturor participanților la Olimpiada din LONDRA 2012.

HAI ROMÂNIA!

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments