Etica si bloggerii

china_blog_danone_produse_de_proasta_calitate_cuibus_blogAcum aproximativ un an, am avut o mică contră cu unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri de la noi – Chinezu – pe tema calității produselor Danone. Nu sunt genul care intră în polemici, că e loc de toți, totuși am zis să reacționez la informațiile prea pompoase cum că produsele Danone sunt bune. Dacă acesta îi ridica în slăvi că cică ei așa zic și că autoritățile nu au zis nimic împotriva lor înseamnă că totul e ok și io sunt tâmpitul care inventează chestii aiurea. Uite că încet și sigur adevărul iasă la suprafață dl. Chinezu. Dacă eu personal am găsit substanțe care nu își au locul în multe produse lactate este o chestie, dar să dai crezare 100% la ce zice un producător și niște autorități care trăiesc din șpagă este total nesănătos, în special pentru un blogger care ar trebui să aibă o atitudine corectă față de cititori și să nu fie lipitoare la o firmă care vinde produse neconforme cu standardele în vigoare!

Zilele aceste mă bucur că ies multe mizerii la suprafață (carnea de cal, curcanul, laptele infestat, peștele toxic ș.a.), 90% din alimentele din România afirm cu tărie că sunt necomestibile, 80% din făina din România este infestată cu aflatoxină, de aceea nu prea cumpără europenii făină de la noi, iar cei ce cumpără de obicei sunt induși în eroare cu certificate contrafăcute. Se poate vedea acest lucru și din numărul de români, peste 50.000 anual, diagnosticați cu o formă de cancer.

Clar sunt și producători în regulă, dar mult prea puțini, iar cu o floare nu se face curățenie în industria agro-alimentară! Ce vreau să evidențiez cu acest post este că mai bine se discută cu cei care au lucrat în domeniu sau au o oarecare o tangență cu domeniul respectiv, nu pentru a fi contra, ci pentru a verifica bunele intenții ale unor producători-companii care se laudă că oferă produse de calitate.

În acest caz l-aș ruga pe dl. Chinezu să cumpere niște produse Danone și să le trimită la un laborator privat de analize din străinătate și să vadă ce fel de produse de calitate laudă. Și l-aș mai ruga să citească acest articol despre cum sunt otrăviți românii – Organismele Modificate Genetic sunt periculoase –  și să vadă cum sunt eliminați inspectorii care vor să facă treabă în România. Dacă vrei dl. Chinezu și îmi asiguri niște avocați adevărați se pot aduce în fața instanței multe societăți din industria alimentară care încalcă grav toate normele în vigoare.

Pănă la o curățenie  adevărată în industria alimentară nu ne rămâne decât să cumpărăm cât mai puține produse din supermarketuri și să ne reîntoarcem la produsele bio produse de țăranii noștri!

 

(Visited 61 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments