Cultura & Media,  Tineret

FanFest 2012

FânFest ediţia a 7-a Ținem munţii în loc. Roşia Montană rezistă prin cultură.

Campania Salvaţi Roşia Montană are plăcerea să vă invite la cea de-a 7-a ediţie a festivalului  FânFest, ce se va desfășura în acest an, pe o perioadă extinsă de cinci zile, între 15 – 19 august la Roşia Montană.

Entuziasmul care motivează echipa organizatorică, precum şi cauza justă pentru care pledăm ne-au determinat să alcătuim pentru această ediție un program variat, condimentat cu evenimente speciale și întruniri memorabile menite să promoveze Roșia Montană ca patrimoniu mondial demn de lista UNESCO.

Astfel, fie că vii pentru prima dată sau eşti deja cunoscător vechi al FânFest, vei avea prilejul să participi la conferințe și dezbateri, proiecții de filme documentare și reprezentații de teatru, să cumperi bunătățuri de la piața țărănească sau să iei parte la activitățile recreative în aer liber.

Roșia Montană este o experiență care trebuie savurată pe deplin. Serile vor fi animate de concerte live și petreceri cu DJ-ei; în premieră, am pregătit o locație pentru silent disco party. Și în acest an, trupele invitate participă pro-bono pentru a susține Campania Salvați Roșia Montană. Rând pe rând, pe scena festivalului vor urca:

Mushroom Story, Rehab Nation, Mojo Barrel Band, Robin & The Backstabbers,
Luiza Zan, Blazzaj, Kumm, Iordache, Luna Amară și IPR
Norzeatic & Khidja, Blanoz, Subcarpați, Aria Urbană, Silent Strike și Ansamblul Einuiea

Ceea ce ne unește și ne aduce și în acest an la FânFest este comunitatea localnicilor care se opun proiectului minier. Ei ne aşteaptă să le auzim povestea, să ne vorbească despre valorile în care cred şi să ne împărtășească convingerea lor, potrivit căreia, prin cultură şi spirit civic, Roşia Montană are un viitor.

Vă așteptăm între 15-19 august 2012 la FânFest să sărbătorim patrimoniul natural şi cultural al Roşiei Montane, să ne îmbogăţim spiritul critic şi militant şi să reamintim tuturor că Roşia Montană rezistă! Prin tine, prin noi toţi cei care o vizităm şi suntem alături de ea!

Mai multe detalii despre program vor fi anunţate în curând!

FânFest, a cărui prima ediţie s-a desfăşurat în 2004, a adus laolaltă în Rosia Montana, de-a lungul anilor, mii de vizitatori şi activişti din întreaga ţară, dar şi din străinatate. Intrunire a eforturilor de promovare a potenţialului de dezvoltare alternativă, a patrimoniului cultural şi a spiritului militant în campaniile civice din România, FânFest este unul dintre modurile în care arătăm că în Roşia Montană se poate trăi din agricultură, turism şi alte activităţi ce nu distrug natura şi cultura..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments