Consumatori

Femeile absorb 2,5 kg de chimicale pe an datorita cosmeticelor

ruj.jpg

 

Sursa foto: idieta.ro

Femeile absorb pana la 2 ,5 kg pe an de chimicale daunatoare multumita produselor de infrumusetare pe care le folosesc, informeaza Daily Mail.

Trebuie demachiant, crema , machiaj si un listick pentru ca femeia moderna sa faca fata prezentului. insa o rutina ca aceasta nu aduce decat o aparenta mai buna.

Prin piele , avand un astfel de obicei , femeia absoarbe pana la 2 ,5 kg de chimicale pe an.

Expertii din domeniu considera ca , componentii cosmeticelor ar trebui studiati indeaproape si din acest punct de vedere pentru a vedea daca sunt in regula.

Printre chimicalele cele mai suspecte se afla parabenul-larg raspandit in produsele pentru curatat cum sunt samponul , sapunul , deodorantul sau chiar lotiunile pentru bebelus. Acesti compusi sunt capabili sa opreasca inmultirea bacteriilor insa se presupune ca mimeaza efectele hormonului feminin-estrogenul care este cunoscut pentru faptul ca favorizeaza dezvoltarea tumorilor.

De asemenea , multi compusi intalniti in produsele de curatat sau in parfumuri irita pielea.

Creatorul unui website specializat in produse cosmetice organice , a declarat ca aceste chimicale sunt mai periculoase in conditiile in care pielea le absoarbe decat daca le-am inghiti. “ Daca lipstick-ul patrunde direct in cavitatea bucala , acesta va fi dizolvat de enzimele din saliva si in stomac. Daca chimicalelel intra direct in sange , nu mai exista nici o protectie.”

Sursa: atitudinea.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments