Reenactment

FESTIVAL 3R (ROMAN) la Călugăreni

11745436_1621495528132960_4561297546326180670_nMuzeul Județean Mureș împreună cu Teatrul Șură din Călugăreni au deosebita plăcere de a vă invita la
FESTIVALUL 3R (ROMAN),
care va avea loc în data de 8 august 2015 la Călugăreni (comuna Eremitu)

După mai mult de 1500 de ani de la căderea Imperiului Roman, romanii revin pe limes-ul nord-estic. Gladiatorii, legionarii, sclavii și barbarii se întorc în locurile lor de altădată, dând din nou culoare ulițelor de la Călugăreni. Festivalul 3R (ROMAN) reprezintă un prilej deosebit pentru vizitatorii de orice vârstă de a cunoaște tainele, meșteșugurile, viața cotidiană și tehnicile de luptă ale romanilor – moștenirea de neprețuit a unei civilizații unice.
Dress code: tunica sau orice îmbrăcăminte la fel de comodă.

Am ajuns la cea de-a treia ediţie a Festivalului Roman de la Călugăreni. Se pare că iniţiativa noastră de acum trei ani, de promova limesul roman şi vestigiile romane de la Călugăreni, a avut un impact deosebit asupra publicului şi asta s-a văzut în fiecare an prin creşterea numărului de vizitatori şi participanţi la acest festival, ceea ce pe noi ne încântă dar ne şi responsabilizează pentru că vrem ca în fiecare an această manifestare să aibă din ce în ce mai mare amploare şi bineînţeles că creştem calitativ acest act cultural. (…)Ideea de bază este de promovare a patrimoniului”, a arătat Nicoleta Man.

Evenimentul va începe cu parada festivă a romanilor, care va porni la ora 10 de la Teatrul Șură din Călugăreni.
În 2015 imperiul contraatacă!

Surse info:

Muzeul Județean Mureș

Facebook

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments