Fotografie

Festivalul International de Fotografie Contemporana de la Timisoara

surexpo_logo.jpg

 În iunie 2005 a fost lansată prima ediție a Întâlnirilor Fotografice de la Timișoara, cunoscute sub numele de SupraExpuneri / SurExpositions, eveniment inițiat de Centrul Cultural Francez din Timișoara.

Anul acesta festivalul a ajuns la cea de a cincea ediție. « Greutatea superficialului, ușurința gravității » este tema dublă care i-a fost încredințată curatoarei franceze, Anne-Karine Peret, pentru a vorbi, în felul ei, de fotografia contemporană.

Înconjurată de artiști francezi Charlier Devier, Herve Samzun sși William Acin, de artistul roman Cristian Crisbasan și de artistul polonez Lukasz Panko, ea ne antreneazș într-un pasionant joc navigând între vizual și abstracție cu un răspuns : « Fără obiecții ». Anne-Karine Peret va anima și o conferință în care va prezenta Galeria unde lucrează și va explica demersul său curatorial. În fiecare joi seară, vor avea loc Nocturnele la Muzeul de Artă. Lasați-vă surprinși de această a V – a ediție a SUREXPOSITIONS !

Program:
Marți, 10 noiembrie
Ora 11.00 – Conferință, Anne Karine PERET, curator Surexpositions 2009 (Muzeul de Artă, Timișoara)
Ora 19.00: Vernisaj și deschiderea evenimentului (Muzeul de Artă, Timișoara)

Joi, 12 noiembrie
Ora 12.00 – Conferință Eric VINCENT, Responsabil cultural al Primăriei orașului Mulhouse (care va vorbi despre locul ocupat de practicile artistice în cadrul politicii culturale a orașului Mulhouse ) (Facultatea de Artă, Timișoara)

De asemenea, în perioada 10 – 30 noiembrie în fiecare joi a saptămânii se va organiza un program de « Nocturne » la Muzeul de Artă unde vor fi invitați artiști din Serbia și România specializați în sunet și imagine și vor prezenta performance-uri și proiecții de film.

INTRAREA LIBERĂ !

Sursa: eprocom.org

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
G.G

nice work