Politica

Flota rusă de la Marea Neagră poate distruge în 20 de minute navele NATO din aceste ape – amiral rus

Flota rusă de la Marea Neagră este capabilă să distrugă în doar 20 de minute navele NATO aflate acum în aceste ape, a declarat vineri un fost comandant de flotă, relatează RIA Novosti, citată de NewsIn.

Şeful Statului Major rus a spus marţi că zece nave NATO se află în Mare Neagră – trei nave americane, fregata poloneză General Pulaski, fregata germană FGS Lubeck şi cea spaniolă Admiral Juan de Borbon, ca şi patru nave turce. Alte opt nave sunt aşteptate să se alăture grupului.

“În pofida aparentei puteri, grupul naval al NATO din Marea Neagră” nu are capacitatea de a lupta, a spus amiralul Eduard Baltin. “Dacă este necesar, o singură salvă de rachetă de pe crucişătorul Moskva şi de pe alte două sau trei vase de război ar fi suficiente pentru anihilarea întregului grup”, a subliniat el.

“În 20 de minute, apele ar fi libere”, a mai spus el, subliniind că, în pofida reducerilor masive, flota rusă de la Marea Neagră are un arsenal de rachete formidabil.

Totuşi, Baltin a declarat că riscul unei confruntări între NATO şi Rusia în Marea Neagră este mic. “Nu vom lovi primii şi ei nu par oameni cu tendinţe sinucigaşe”, a spus Baltin.

NATO a anunţat că va livra ajutor umanitar Georgiei, după încheierea ostilităţilor dintre Tbilisi şi Moscova. Şeful Statului Major rus a declarat că desfăşurarea navală din Marea Neagră “nu poate să nu provoace îngrijorare”.

Potrivit unor surse din armata rusă, navele NATO care au intrat în Marea Neagră transportă mai mult de 100 rachete Tomahawk şi rachete Harpoon antinavale.

Sursa adevarul.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments