Industria Alimentara

MÂNCAREA DE LA RESTAURANTELE “FAST-FOOD” INTERZISĂ ÎN STATELE UNITE

hamburger.jpg 

Interzicerea restaurantelor de tip fast-food în cartierele sărace ale Los Angeles-ului a provocat reacţii contradictorii în lumea întreagă. Însă, autorităţile vor fi obligate să depună mult mai mult efort pentru a-i convinge pe locuitorii oraşului să renunţe la hamburgerii şi cartofii prăjiţi pe care îi consumă zilnic.Măsura a fost luată în luna iulie a anului acesta şi avea ca scop lupta împotriva obezităţii, boală cu care se confruntă o mare parte dintre americani. Unul dintre cele mai importante motive ale acestei probleme este lipsa restaurantelor cu mâncare sănătoasă şi ieftină.Persoanele care locuiesc în Los Angeles sunt sceptice în privinţa impactului pe care această lege îl va avea asupra lor. Aceştia sunt deja dependenţi de mâncarea din restaurante precum „McDonald`s”, „KFC” sau „Taco Bell” şi nu se vor lăsa convinşi prea uşor să renunţe la ea. Mai ales că mulţi dintre ei nu-şi permit să mănânce altceva. „Este o prostie. Este corpul nostru şi noi ar trebui să alegem cu ce ne hrănim.” a declarat pentru Reuters o asistentă medicală în vârstă de 45 de ani.Edwin Tsai, intervievat în faţa unui restaurant fast-food, a spus că există motive foarte serioase pentru care oamenii aleg să mănânce la fast-food-uri. „Sunt rapide şi accesibile. Nu cred că lumea va înceta să mănânce de la restaurantele fast-food, indiferent de măsurile care se vor lua.” a spus bărbatul de 23 de ani.Bob Goldin, vicepreşedintele companiei de consultanţă pentru restaurante, „Technomic”, nu este optimist în ceea ce priveşte aceste interzicerea restaurantelor de tip fast-food. „Cred că măsura este una exagerată.” a spus acesta.Antena3.ro .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments