Furculita inteligenta

Furculita_inteligenta_carton_cuibus_transilvania_romania.jpg

Captură foto: Hapilabs

Unii deja încep să se dilească de cap cu atâtea aplicații , în special americanii care vor pentru orice o aplicație pentru iphone-ul lor. De la monitorizarea angajaților atunci când merg la toaletă, la distribuirea locului unde au făcut ultima dată sex și în ce poziții sunt doar câteva aplicații absurde care au succes în SUA. Cât de curând va mai apărea una, de fapt un obiect care are legătură directă cu o aplicație pentru ishitul lor. Cică vor să facă o furculiță inteligentă…oare chiar așa să fie.

Să vedem puin despre ce este vorba cu această furculiță hi-tech care a fost prezentată la CES 2013 (Consumer Elctronics Show) de către producătorul Hapilabs. Această furculiță are un senzor care înregistrează modul în care mâncăm, apoi ea transmite via wireless datele la aplicația de pe telefonul nostru care ne trimite un raport despre modul în care mâncăm. Dacă mâncăm prea repede, și mestecăm prea puțin această furculiță începe să vibreze..nici nu vreau să mă gândesc ce vor face blondele cu ea când se aprinde beculețul și vibrează (no offence). Hapifork înregistrează și durata cât stai la masă care nu trebuie să fie mai mică de 20 de minute. Președintele Hapilabs USA, Andrew Carton, a explicat că acest dispozitiv realizat inițial doar în scopuri medicale și de cercetare va deveni faorte util pentru a schimba modul de alimentare a oamenilor.

Prețul acestei furculițe va fi de 75 de euro și se preconizează că se va putea cumpăra din septembrie.

Dacă va avea sau nu succes rămâne de văzut, eu sunt mai clasic și prefer în continuare furculița clasică. O cercetare interesantă spunea că pentru a evita orice boală cauzată de modul defectuos de alimentare, trebuie să mestecâm de min 15 ori fiecare îmbucătură. Știu că pare enorm de mult, dar dacă ajungeți la 8-10 e destul de bine. Încercați și o să vedeți efectul pe propria piele.

Dacă nu ne respectăm corpul și îi oferim un kebab în 5-10 minute, el ce credeți că ne oferă? de ce nu putem mânca min. 30-40 minute liniștiți cu o companie plăcută, cu o muzică bună..La dolce vita cum zic italienii.

Poftă bună și nu uitați că modul în care mâncăm reflectă în totalitate respectul pe care îl oferim corpului nostrul. Dacă țineți la el atunci mâncați sănătos!

(Visited 21 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments