Concursuri

Furtul bicicletelor nu intereseaza pe nimeni

iubitorii_de_biciclete_nu_au_varsta_cuibus_blog_transilvaniaDin păcate capitalismul a pus un zid între oameni, indiferența, goana după bani și călcatul pe cadavre pentru propriile interese sunt la ordinea zilei. Totuși pasivitatea cetățenilor este foarte periculoasă, copii nu mai sunt impresionați de alți copii care sunt răniți pe jos, poate unii chiar nu sunt drogați, beți și chiar au probleme. S-a demonstrat că copii până la 5 ani nu mai sunt impresionați de sânge sau oameni care sunt într-o stare destul de gravă. Manipularea cu televizorul și cu jocurile super agresive își fac efectul și va fi din ce în ce mai rău.
Nu vreau să vorbesc de acestea acum, vreau să vorbesc de pasivitatea oamenilor în fața hoților de biciclete. Fiind și eu un utilizator zilnic al acestui obiect ideal pentru sănătate, pentru mediu și pentru Terra în general, nu pot să nu reacționez la furturile tot mai dese. Atât în România cât și în alte țări furturile de biciclete sunt la ordinea zilei. În Italia de exemplu unele firme au încercat să colaboreze cu Poliția pentru a diminua aceste furturi, iar cei care fac reclamație primesc o reducere de 40% pentru a cumpăra o bicicletă nouă. Astfel cei păgubiți sunt stimulați să denunțe aceste furturi. Se încearcă organizarea de târguri de biciclete second hand dar cu biciclete care nu sunt furate. Totuși lumea de pe stradă este pasivă, fiecare parcă trăiește într-un glob de sticlă și nu-l mai interesează ce fac ceilalți, ce se mai în comunitatea din care face parte, sau ce se întâmplă în jurul său indiferent unde s-ar afla. În filmulețele de mai jos puteți îl vedea pe Casey Neista care și el fiind o victimă a hoților a încercat să vadă cum reacționează americanii atunci când a încercat să-și fure bicicleta personală în New York. Imaginile nu mai au nevoie cred de nici un comentariu.


 

Pentru a nu cădea pradă hoților eu personal vă recomand câteva reguli de bază:

  • folosiți lanțuri groase de oțel și un lacăt destul de gros, știu că este puțin deranjant să mergeți cu 2 kg după voi, dar “paza bună trece primejdia rea“.
  • întotdeauna legați bicicleta de un gard puternic sau de un stâlp care nu poate să fie scos din pământ, iar lanțul să-l treceți prin roată și cadru și abia apoi prin gard.
  • locurile în care lăsați bicicleta să fie cât mai luminate și de preferat evitați gările unde se știe că se produc cele mai multe furturi
  • puteți instala un GPS ascuns dacă aveți o bicicletă de valoare pe care nu doriți să o pierdeți, dar hoții profesioniști știu cum pot să dea de ele și le vor elimina cu prima ocazie

Și eu am fost victima hoților de bicicletă, din fericire mi-au furat doar un far și claxonul, deoarece aveam un lanț care era destul de greu de tăiat. Mai jos puteți vedea și un filmuleț fain realizat de niște tineri din Italia despre furturile de biciclete:

azioni a catena from Riccardo Pittaluga on Vimeo.

Este trist că nu mai există oameni de bun simț care să reacționeaze în astfel de cazuri. Omul a ajuns cel mai tâmpit animal “superior” care se fură unul pe altul și nu se mai ghidează după nici o regulă, decât regula banului și a propriului interes. Până când conștiința umană nu va prima în fața intereselor personale nu va avea loc nici o schimbare radicală în lume.

Iar la final vă recomand un film din 1948 al lui Vittorio De Sica – LADRI DI BICICLETTE . Mai jos puteți vedea câteva secvențe din acest film. Vizionare plăcută și stați cât mai departe de hoții de biciclete, iar când vedeți că cineva încearcă să fure o bicicletă REACȚIONAȚI! Acum toți aveți celulare puteți chema rapid poliția, iar între timp îl supravegheați pe hoț dacă nu aveți curajul să interveniți personal.

</center>

 .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments