Umanitare,  Zi de zi

Gel antibacterian home made

Organizația Mondială a Sănătății a publicat pe site-ul său web un „ghid pentru producția locală de soluții hidroalcoolice”. Cu alte cuvinte, este o rețetă pentru a produce din anumite ingrediente produse la fel de eficiente ca cele prezente în comerț.

Lista ingredientelor din rețeta OMS poate părea complet inaccesibilă. Cu toate acestea, puteți gasi cu ușurință componentele.

Etanolul 96% poate fi înlocuit cu alcoolul care poate fi găsit în magazine.

Peroxidul de hidrogen nu este altceva decat apa oxigenata disponibila în farmacii. Glicerolul sau glicerina se găsește și la farmacie.

Apoi, rețeta este destul de simplă. Într-un recipient curat gradat, măsurați 833 mililitri de alcool. Se amestecă 42 mililitri de peroxid de hidrogen. Se adaugă la aceasta 15 mililitri de glicerină.

Se completează cu apă până când obțineți un litru de soluție. După amestecare, gelul dumneavoastră hidroalcoolic de casă este gata.

Dacă va ajuta mai mult un videoclip puteți sa intrați aici – https://youtu.be/I8KjePawdL4

.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Seriale Online

sunt curios ce fac astia de au luat tot stocu acum, nu doar de gel, da si de alte balarii ca hartia sau faina, ca deh, acu e stoc da romanu are deja camara plina :)))

Silvia

Excelent articolul, multumesc mult pentru “reteta” :D