Gest extraordinar: trafic pe U-isti

Sursă foto: b.u.

Cum etica în România e ceva SF cam în toate domeniile, nici presa nu este o excepție, iar așa ziși ziariști nu au nicio treaba cu respectarea codului etic al jurnalistului.

Eu ca blogger nu vreau sa atac pe nimeni, dar sunt deranjat la culme de invențiile unor așa ziși profesioniști din presă și vreau să trag încă un semnal de alarmă că presa de la noi e sinonimă cu vaca și baletul per total.

Captura Facebook

Mircea Roșca, un fotograf cunoscut, s-a plâns pe Facebook ca site-ul Știri de Sport cam ciordește fără a contacta autorii fotografiilor, inclusiv el fiind o victimă a acestor jurnaliști. Și mie mi se pare puțin ciudat ca niște jurnaliști buni din Cluj-Napoca să inițieze un proiect în necunoștință de cauză și la majoritatea articolelor să ciodească fotografii fără acordul autorilor sau a altor trusturi de presă. De ce oare se face asta?

Nu știu dacă e vorba de neștiință, lipsă de respect pentru ceilalți din branșă sau doar niște metode tipic miticești – de la Mitică din Caragiale – pentru a aduna trafic, pentru a ieși în față cu orice preț aplicând metoda scopul scuză mijloacele.

Am urmărit atent acest site, ca de altfel toată presa din Cluj și din RO. Începuturi tulburi pentru acest nou site, intrând random la articole pe Stiri de Sport am dat de unul despre Squash, cum nu sunt străin de acest sport deoarece l-am practicat în Spania am rămas puțin debusolat de regulile din RO..cum multe site-uri au făcut copy-paste, că de cine se aseamănă se adună, au promovat o regulă care nu prea se aplică. Ei afirmă că se joacă până la 15 puncte..țin să menționez că această regulă este una mai rar folosită deoarece conform regulilor Federație Internaționale de Squash se joacă până la 11 puncte, iar variantele cu 9, 15 puncte sunt rar folosite. Bun să zicem că e o mică omisiune din graba de a avea cât mai multe posturi pentru varianta Beta a site-ului.

Bun peste câteva zile intru iar pe acest site să văd ce se mai întâmplă și văd un articol suspect. Cică actorii din Craiova au donat bani la jucătorii lui U CLUJ.. Bun credeam că e doar o bombă de trafic care e la modă, iar apoi după ceva timp o șterg de pe site că “știrea” și-a făcut efectul, dar nu a fost așa.

Captură Știri de sport

De ce e suspectă această știre, păi pentru că actorii din Craiova puteau da bani la juniorii din Craiova nu tocmai la Cluj. Curios fiind să aflu care este adevărul încep să sap la cei menționați în articol Asociația Autism Transilvania care îmi zice că nu știe nimic de așa ceva, la directorul Teatrului Naţional “Marin Sorescu”, Mircea Cornişteanu, care îmi spune: “ACTORII AU DONAT BANI PENTRU COPIII CU PROBLEME, nicidecum pt. fotbal!”…deci pe cine să cred? pe acești oameni respectabili sau să cred articolul din presă?. Cred că și dumneavoastră puteți trage o concluzie despre profesionalismul celor care scriu astfel de știri inventate doar pentru trafic, în special articole destinate U-iștilor pătimași care acum când echipa are probleme caută informații despre Unica Iubire – Universitatea Cluj peste tot. Să nu mai zic de albumul cu fotografii de la derby-ul Clujului dintre U și frânari, unde apar multe fotografii de pe ucluj.ro fără să aibă acordul acestora, iar după ce Gelu Radu a semnalat acest lucru au început să apară și niște nume și niște scuze… NU era mai frumos înainte să se vorbească cu autorii fotografiilor sau cu cei care le-au adunat?

Păcat domnilor pressiști că vă jucați cu inima unor suporteri doar pentru un trafic artificial.

Repet nu atac pe nimeni, dar sunt deranjat de modul de a face “presă” și de a da mai departe niște informații frumos ambalate care pot dezinforma mulți cititori neatenți.

Sper ca pe viitor să vă schimbați politica privind informațiile și folosirea de fotografii fără acordul celor care le-au realizat, dacă vreți să aveți un site respectat nu unul de cancan.

Să auzim numai de bine.

(Visited 21 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alin

Nu, dimpotriva.
Atitudinea ta e una foarte corecta.

[…] Alt caz de profesionalism din presa românească – Trafic pe U-isti […]

Alin

Mi se pare corect.