Grants for Investigative Journalism

Fundatia Freedom House Romania lanseaza initiativa “Grants for Investigative Journalism”, cu sprijinul financiar al U.S. Department of State si al Ambasadei Frantei in Romania. Programul are ca scop sustinerea jurnalismului de investigatie independent din Romania, printr-o serie de granturi pentru jurnalistii care scriu despre coruptie, spalare de bani si frauda.
Initiativa “Grants for Investigative Journalism” are ca principale obiective:

– incurajarea dezvoltarii jurnalismului de investigatie, ca mijloc independent si important in lupta anti-coruptie (anul acesta se vor oferi granturi de maxim 800 de Euro);
– stimularea dezvoltarii de retele formale si informale intre jurnalisti.

La acest program se pot inscrie jurnalisti de investigatie din presa scrisa, radio si TV care au o experienta profesionala de minim 2 ani.
Dosarul de inscriere trebuie sa contina:

-formular de inscriere (disponibil pe www.freedomhouse.ro)
-doua anchete publicate
-plan de ancheta si buget

Data limita de depunere a dosarelor este 23 noiembrie 2012 (inclusiv). Inscrierile se trimit pe mail, la adresa freedomhouse@freedomhouse.ro, cu mentiunea “pentru Programul <<Grants for Investigative Journalism>>” in subiectul mesajului.
Preselectia candidatilor se va face pe baza dosarului de inscriere, iar selectia pe baza unui interviu. Pentru transmiterea dosarelor si pentru informatii suplimentare va puteti adresa Fundatiei Freedom House Romania.

Sursa info stiriong.ro

(Visited 17 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments