Guest-post – FSN + PNT = LOVE

Sursa foto: sxc.hu

Cum e zi de luni și loc de guest-posturi..am primit unul realizat de la bloggerul Emil Calinescu pe care îl puteți citi mai jos.

Ma uit cu interes la jocurile politice din Romania. Cine cu cine se aliaza, cine pe cine tradeaza. Ca aliantele sunt mai nou « solutia » este un lucru deja stiut. Sistemul de vot, aproape majoritar, a generat asta. Asta se stie. Si totusi, sunt unele dileme. Si unele chestii « ciudate ».
Astazi voi vorbi de PNT(CD), partid ce candva a fost la putere. Si care, se pare, va reajunge acolo. Acest lucru este foarte sigur. O sa vedeti in continuare de ce.
Emil Calinescu sunt, blogger si observator atent al politicii noastre.
Asadar, PNT-ul era in anii 90 principalul adversar al marelui FSN. Liberalii insemnau si ei ceva, dar nu erau atat de vehementi. De altfel, in 1992, PNL nici nu a intrat in Parlament. Principala forta a opozitiei era CDR, coagulata in jurul PNTCD.
In 96 CDR ajunge la putere (cu PNL in componenta), unde se aliaza, pentru prima oara (o sa vedem de ce) cu o fost aripa a FSN : PD. Ma rog, PD era intr-o alianta ciudata, cu PSDR, pe nume USD. Pentru prima oara deci FSN + PNT = LOVE .
Love doar pe hartie, pentru ca altfel PD-ul si Traian Basescu au sapat constant PNT-ul. Unii numesc PD-ul ca fiind groparii taranistilor. Nu-s chiar departe de adevar.
In anul 2000 CDR nu intra in Parlament, iar PNTCD intra intr-un con de umbra. Con de umbra doar politic. Altfel, taranistii, incepand din acel moment, se tot cearta, altfel foarte vehement, intre ei. Cine este continuatorul, cine este ADEVARATUL PNT. O aripa, doua aripi, trei aripi. Da, la un moment dat erau si trei aripi.
Dreptatea juridica nu se stie a cui este. Oricum, nu acesta este subiectul articolului. Dreptatea juridica nu este insa de ajuns (apropo, tribunalul a dat vreo decizie DEFINITIVA in acest caz ?). Asa ca fiecare tabara se considera a fi PNTCD. Acum ramasara doua. De ajuns pentru un partid care singur ar face maxim 2%. La sondaje se cheama « in marja de eroare ».
Si totusi … In acest an, 2012, avem 2 mari aliante pe scena politica : USL si ARD. Sa vedem acum partide componente :
1.    ARD inseamna PDL + Forta Civica + PNTCD. PDL este continuatoarul PD, deci este din nou un urmas al FSN-ului. Din nou deci FSN + PNT = LOVE . Bonus: PNTCD este aliat cu GROPARUL sau. Adica partidul din cauza caruia n-a mai intrat in Parlament.
2.    Trecem la USL. Initial insemna PSD (aripa a FSN, cealalta) + PNL + PC. Ulterior, PSD s-a aliat cu UNPR. Ulterior, PNL semneaza protocol de colaborare cu ADEVARATUL PNTCD. Cu aripa Ciorbea adica. Din nou, pentru A III-A OARA, FSN + PNT = LOVE. Just great.
Multi spun ca USL va castiga sigur alegerile. Sa zicem ca sunt sanse, inca mici, dar sunt, sa castige si ARD. Orice s-ar intampla insa putem afirma CU CERTITUDINE ca va guverna O ARIPA A FSN-ULUI cu O ARIPA A TARANISTILOR. « Imprevizibila » politica asta, nu ?
Concluzia este simpla : FSN + PNT = LOVE !
Salutari IMPREVIZIBILE tuturor si va astept cu un guest-post si pe blogul meu.

(Visited 28 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] 3 chestii: – cel mai bun guest gazduit de mine; – cel mai bun guest din deplasare; – cel mai bun articol scris de mine […]

trackback

[…] Guest-post – FSN + PNT = LOVE […]