Divertisment,  Fotografie,  Tineret

Hop si eu in albumul lui Alex Galmeanu

Tu câți ani ai trăit în comunism?

Eu 2783 așa cum se poate vedea în fotografia de mai sus. Fotograful Alex Gâlmeanu a avut frumoasa idee de a fotografia persoane care țin în mână o tabletă, o hârtie sau ce o fi cu numărul de zile pe care le-au trăit în comunism. Cifrele au fost calculate de la data lor de naștere până la 22 decembrie 1989. Cei care s-au născut după moartea lui Nicoale Ceaușescu au fost notați cu numere negative.
Și voi puteți participa la acest proiecțel. Este foarte simplu, trebuie doar să vă fotografiați cu numărul de zile ce au trecut de la data vostră de naștere până la 22 decembrie 1989. Apoi să urcați fotografia pe Facebook pe pagina dedicată acestui demers – Albumul Zilelor de Aur.

Daca vreti sa trimiteti imagini, dar vi se pare prea complicat pe wall Alex s-a gândit la o metodă mai facilă pentru toată lumea și anume de a trimite fotografiile via mail la: alex@galmeanu.com, fotografii pe care el apoi le va pune în albumul dedicat de pe pagina de facebook.  Nu are nici o importanță dacă nu aveți tabletă, este de ajuns o hârtie și un pix așa cum am făcut și eu. Fotografia o puteți realiza chiar și cu telefonul nu este nevoie de un DSLR.

Pentru un calcul mai ușor puteți să vă folosiți de site-ul: timeanddate.com unde trebuie să introduceți data nașterii și data de 22 decembrie 1989 și astfel aflași exact câte zile ați trăit în comunismul Ceaușist, pentru că comunismul actual băsescian va genera cu siguranță alte proiecte de acest gen, dar după moartea lui bășinescu.

Alex Gâlmeanu afirmă pe blogul lui că: “Albumul de familie reprezentă un nucleu de socializare puternic. Îmi aduc aminte că ai mei scoteau albumele cam la oricare întrunire de familie sau între apropiați, un fel de Facebook în variantă hardware. Chiar și în cazul de față, Albumul Zilelor de Aur este un album al unei mari familii. Ce poate fi mai potrivit decât o astfel de formă?”

 

 .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments