Turism

Iarna in Cesena

Mai multe foto găsiți în albumul: Cesena sotto la neve 2010

În sfârșit a venit și prima ninsoare din această iarnă și în Cesena. Așa cum e de obicei , vine rar dar se simte:). A nins astăzi aprox. 10-15 cm, dar s-a topit o parte din ea în jurul amiezii. Oricum e frumos peisajul acoperit de fulgii pufoși așa ca și în Transilvania. Diferența dintre o ninsoare în Cluj-Napoca și una în Cesena este foarte mare. Chiar dacă poate dezăpezirea se face mai rapid la noi, aici se face încet cu treabă bună și fară stres. Astăzi pe unde m-am plimbat nu am văzut vreo mașină să meargă în viteză, max 15-25 km pe ora aveau toate. Poate atitudinea asta vine puțin si din frică față de zăpadă, deoarece nu sunt așa obișnuiți ca noi, oricum respectul față de cei din trafic este mult mai mare. Chiar daca merg în bici îmi dau prioritate toți indiferent ca au super mașini, ceea ce la noi nu prea se întâmplă din păcate. Chiar dacă se închid școli, facultăți, nu merge lumea la lucru, nimeni nu face scandal sau cel puțin nu se stresează pentru ceva ce nu pot controla, NATURA este ÎNTOTDEAUNA mai puternică decât omul.

Și pentru că se apropie și Sărbătorile de Iarnă, am dat o tură și prin centru să vă arăt cum au decorat romagnolii (de la provincia Emilia Romagna,) orașul Cesena.  Simplu și cu gust după părerea mea, dar puteți vedea mai multe detalii în fotografiile de mai jos.

Piazza del Popolo & Fontana Massini

Presepe

Teatro Bonci

Giardino Pubblico

Corso Cavour

Broasca mea:p

Mai multe foto găsiți în albumul: Cesena sotto la neve 2010

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lavi

cu liniarul :D

Lavi

apai sincer chiar nu inteleg de ce toata lumea se plange ca italienii conduc ca nebunii. mie nu mi s-a intamplat o data in 4 ani jumate sa ma claxoneze careva pe trecere ca traversez prea incet sau sa nu se opreasca masinile chiar daca era singura masina de pe strada ei sunt obisnuiti si educati sa opreasca sa dea prioritate :)
ps:dupa parerea mea au fost peste 15 cm de zapada :D