Divertisment,  Tineret,  Turism

Kiel 2009

 dscn0934.jpg

 Mai multe foto în alumul Kiel 2009

În perioada 20-28 iunie au fost zilele orașului Kiel (Kieler Woche) din Germania. Aici a fost cea mai mare desfășurare de forțe, mai ales că e cel mai important și mai mare eveniment unde cred că o participăm anul acesta, deoarece sunt mai puține din cauza acelei crize inventate de niște băieți deștepți. Nici nu știu exact câte persoane am fost implicați în eveniment, oricum foarte mulți.
În prima zi nu prea mi-a plăcut Kiel-ul deoarece am prins numai faze aiurea gen minori cu sticle de vodka la ei, fete de max 14 ani care în loc de farduri și alte lucruri specifice vârstei aveau și ele vodka și suc prin geantă și își făceau cocktail în plină stradă, iar poliția nu reacționa deloc. În altă zonă pe lângă minori rupți de atâta alcool mai era un puștan care avea un pai lung și îl băga în paharele oamenilor și sugea cât putea și pleca. La o masă lângă mine s-au legat de niște oameni mai în vârstă, care nu i-au permis mucosului să le golească paharele. Minorul de nervi le-a răsturnat paharele…era cat pe ce să iasă o bătaie minori-pensionari..dar au plecat minorii rapid. Mizerie cât cuprinde și tot ce prind din sticlă sparg pe jos sau de clădiri, deoarece acum e voie în perioada festivalului. Fiecare cu dezlănțuirile lui, dar nu îmi plac per total nemții de acest gen.
Despre organizare și infrastructură nu am ce reproșa, totul era perfect. Personal cred că filozofia nemțească este să pună oameni capabili în frunte, iar restul execută ca niște roboți în așa fel încât toate merg destul de bine. Toate tarabele aveau utilitățile asigurate, apă potabilă și canalizarea, electricitate. Deși era prin tot orașul festivalul, au amenajat pompe speciale și erau km întreși de țevi mascate pentru apă. Pentru anumite zone verzi exista un fel de lego-uri octogonale din plastic care era peste gazon, în așa fel încăt deteriorările să fie cât mai puține.
Despre standuri pot să spun că erau foarte variate și aproape găseai orice produs dorit. Grătare și Bratwurst la greu peste tot, pizza foarte bună făcută desigur de italieni, baruri la greu. Scene erau foarte multe în toate părțile orașului și aveai de unde alege muzica dorită de la rock, pot, dance, latino etc. Nu mi-a plăcut că nu am găsit înghețată pe placul meu ca și în Italia. Pe partea de dulciuri sunt destul de slăbuți nemții, butter cake la greu și cam atât consumă.
M-am reintalnit cu Thilo, un neamț foarte fain care e din Kiel și am ieșit de multe ori cu el și cu Bubu și alte persoane. În ultima zi în Kiel ne-a chemat el și Daniella la un grătar într-un parc de lângă ei deoarece se practică. A fost foarte frumos, tot felul de bunătăți la alegere. Eu și ei un fel de mix de carne ca micii de la noi, dar nu așa buni. Din păcate în Kiel ne-au părăsit Alba și Enrique cei doi spanioli de pe vas, dar a venit un bulgar foarte oke.
Ieșirile pe mare au fost destul de oke, doar că la final se resimțea oboseala. Aveam ieșiri în fiecare zi și tot firme mari gen EON Germania, un trust mare de presă etc.
Am vizitat cu prietenul Bubu și Muzeul de Științe ale Naturii din zonă unde am putut vedea destul de multe specii de pești, filmulețe despre cercetările marine care au loc în zonă. Defilare din ultima zi a fost superbă, zeci dacă nu sute de vase defilând pe mare.

rscn9973.jpg

Mai multe foto în alumul Kiel 2009

Mi-a plăcut foarte mult și piața internațională din centrul orașului, unde erau standuri din foarte multe țări. Din pacate noi nu eram reprezentați că parașuta noastră blondă nu se cupă de promovarea turismului românesc, dar ungurii aveau un stand mare și bine organizat cu produse tradiționale și muzicanți unguri. Chiar am degustat o langoșă să văd cum sunt produsele lor în deplasare și a fost foarte bună. Au fost și țări foarte mici sau mai puțin cunoscute care aveau vânzări destul de bune, deoarece lumea era curioasă să consume produse din zonele respective. Am degustat și o bere cu cireșe foarte bună din Belgia și niște prăjituri tradiționale din Suedia și Olanda.Per total îmi place orășelul că e plin de tineret și se știe vinde foarte bine. Deși are în jur de 220.000 de locuitori, anual această locație e vizitată de 4 milioane de turiști! Când o să ajungă și Clujul să aibă atâția turisti? Bine prima ediție a acestui festival a fost în 1882, până să avem și noi evenimente care sunt bine întipărite în mintea localnicilor și a turiștilor o să mai treacă multă apă pe Someșul Mic.

Dacă vreți să vizitați acest orășel să o faceți în perioada festivalului (de obicei 20-30 iunie) dacă sunteți amatori de petreceri, concerte, bună dispoziție și veliere.

Toate cele bune și vizionare plăcută la fotografiile din albumul KIEL 2009..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments