La un purcel de struguri cu taranii din Romagna

Astăzi fiind vreme frumoasă îmi era dor să dau o tură cu țoagla prin zonă. Cum nu sunt mare iubitor de mare am decis să mai dau o tură pe dealurile de pe lângă Cesena. Sa ajunși din centru până la
Abbazia dellla Madonna del Monte nu e chiar ușor. Dar cu 2-3 stopuri de rehidratare am reușit șă urc doar pe bicicletă. M-am oprit sus sa mai trag câteva poze, iar apoi să mai merg pe alte străduțe. La un o intersecție mă opresc era un bătrânel cu un steag roșu..m-am prins că e ceva cursă de bicicliști în memoria lui Marco Pantani care e ca un zeu în zonă. BUn mă opresc și intru în discuție cu bătrânelul, fac pe prostul și-l întreb ce se petrece pe aici. Și îmi spune că e cursa..blabla. Un prieten de-al lui din zona era în vie să culeagă niște struguri, mă întreabă dacă nu vreau și eu. Fiin dun iubitor de struguri mici negri de preferință nu am refuzat. Și mi-au dat și mie un purcel de Sangiovese foarte buni și dulci ca de obicei din care se face un vin excelent. Vă recomand să încercați un Sangiovese di Romagna, premiat cu medalia de argint la cel mai renumit târg de vinuri din Italia,  produs la Altavita acolo unde lucreză un prieten bun.

Hop că au venit și bicicliștii, prima dată mașinile cu rezerve, echipe de filmare etc..totul pentru 130 de bicicliști. M-am despărțit de bătrăneii faini și am mers și eu pe urmele bicicliștilor profi. Mai veneau din urmă unii amatori care vroiau să încerce și ei acest traseu să-și măsoare forțele neficial cu ceilalți.

Am tras și eu câteva cadre pe care le puteți viziona în continuare de prin centru și de pe dealuri..

Vă doresc o săptămână frumoasă tuturor!

(Visited 88 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments