Stiinta & Sanatate

Laptele de măgăriţă

wild_donkey_rayella_cuibus_blog_transilvaniaRecunoscut pe scara larga pentru calitatile sale exceptionale, laptele de magarita este un ingredient natural cu proprietati revitalizante si regenerante pentru piele. Cleopatra, regina Egiptului, a fost prima care a pus in evidenta virtutile laptelui de magarita. Aceasta isi mentinea pielea tanara si catifelata facand baie in lapte de magarita. De-a lungul secolelor si alte femei au adoptat reteta de infrumusetare a Cleopatrei.

Laptele de măgarita, este cel mai aproape de laptele matern, conţinând raporturi scăzute de lipide şi valori mari de lactoză.

laptele_de_magarita_cuibus_blog_transilvania

Laptele de măgăriţă  este similar cu laptele matern uman, în sensul că este relativ sărac în proteine ​​si grăsimi, dar bogat în lactoză. Cazeina datorită proteinelor ​​din zer este intermediara între laptele matern si laptele de vacă. Compozitia brută de lapte diferă de stadiul lactatiei mamei, cenușa si continutul de proteine ​​indică o tendintă de scădere, dar pH-ul, procentul de proteine ​​din zer, si continutul de aminoacizi răman identici.

Analiza biochimică a laptelui măgariţă ne permite de a determina rolul său precis in produse dermatologice.

Laptele de măgăriţă contine o cantitate incredibilă de acizi grasi, vitaminele A, B1, B2, B6, C, D si E, minerale si proteine, care ajută pielea să devină fină si mătăsoasă.

Datorită aceastei compozitii, laptele de măgăriţă este extrem de eficient împotriva pielii uscate şi a ridurilor: este un tensor natural, capabil de a preveni îmbătrânirea pielii si, de asemenea de a o regenera.

Laptele de măgăriţă poate fi băut fără a avea nevoie de pasteurizare, deoarece, spre deosebire de laptele de vacă, laptele de măgăriţă nu contine nici bacterii, este mai alb si mai usor de digerat decât laptele de vacă si are un continut mai mic de grăsime.

Laptele de măgăriţă contine doar 0,6 g de grăsimi în 100 g de lapte proaspăt, care este mult mai mică în comparatie cu raportul de lapte de vacă, care contine aproximativ 3.7g. Ceea ce face o diferentă semnificativă în ceea ce priveste laptele de vaca este continutul de proteine. Continutul de proteină ​​medie este de 1.72g si se caracterizează printr-un procent mic de cazeină.

Mai multe detalii despre acest lapte puteți găsiți pe Rayella..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments