Advertising

Laptisorul de matca pentru copii: beneficii

Din cauza schimbarilor sezoniere, inceputului scolilor si gradinitelor, pe langa efortul suplimentar cerut de activitatile sportive extrascolare, este normal ca copiii nostri sa experimenteze o scadere a imunitatii si a rezervelor de energie. Pentru a le revitaliza corpul si pentru a-si desfasura activitatile zilnice in mod normal, pentru a fi puternic si sanatos, exista anumite suplimente alimentare care sunt foarte recomandate. Acesta este cazul folosirii minunatului laptisor de matca pur 100 g pentru copii, un lichid extrem de hranitor, care are o textura groasa, o culoare alba si un miros si o aroma foarte specifice. Laptisorul de matca este pregatit de albinele lucratoare pentru a hrani larvele in primele 3 zile de viata si pentru regina albinelor de-a lungul vietii sale. In timp ce albinele regine traiesc in medie 5 ani, albinele lucratoare traiesc doar 45 de zile. Secretul reginei este tocmai mancarea sa, singura din intregul stup care se hraneste exclusiv cu laptisor de matca. Acest lucru o face, de asemenea, mai mare.

Produsele apicole precum laptisorul de matca, pastura, mierea sunt cele mai bune produse pentru a asigura o buna dezvoltare fizica si mentala a celor mai mici membri ai familiei. Laptisorul de matca, in special, este un supliment ideal pentru cresterea copiilor, compus din vitaminele B1, B2, B3 si B6, aminoacizi, vitamina E, biotina, sulf, fosfor si aminoacizi esentiali pentru producerea proteinelor si pentru buna functionare a organismului.

Laptisorul de matca trebuie sa fie proaspat, cu gust excelent si calitate superioara pentru a fi adorat de copii. Este necesar un laptisor de matca care nu a suferit niciun proces de liofilizare, deci isi pastreaza toate proprietatile.

Laptisorul de matca are un efect tonifiant, stimulant si reechilibrat asupra sistemului nervos.

Ofera energie suplimentara, atat de necesara pentru copii si adolescenti aflati in plin stadiu de crestere si pentru dezvoltarea activitatilor scolare, in special in perioade cand sunt examene si competitii sportive.

Laptisorul de matca pentru copii este un activator excelent al sistemului imunitar, deoarece ajuta la combaterea infectiilor, crescand rezistenta organismului la efort. Are proprietati antimicrobiene, deci ajuta la prevenirea racelilor usoare, intarind sistemul imunitar al grupurilor cu cel mai mare risc, cum ar fi persoanele in varsta, copiii si persoanele cu sanatate fragila.

Cum se consuma laptisorul de matca atunci cand vorbim de copii?

Laptisorul de matca pentru copii exista in diferite forme de prezentare. Cu toate acestea, este de preferat sa fie consumat in stare pura.  Ideea este sa fie consumat dimineata, inainte de micul dejun.

In general, este recomandat pentru  copiii cu varsta de peste 3 ani in functie de stadiul lor de crestere si, in cazul in care sunt obositi, si-au pierdut pofta de mancare sau vine iarna. Laptisorul de matca ajuta la intarirea sistemului imunitar in anumite perioade ale anului si la prevenirea racelii si a gripei, oferind vitamine care ajuta copiii sa se mentina in stare perfecta pentru a face fata problemelor care decurg din modificarile sezoniere.

Singurele contraindicatii sunt in cazul unor alergii cunoscute la copil la orice produs apicol. De aceea, cel mai bine, inainte de a incepe sa ii dai celui mic laptisor de matca, cel mai bine ar fi sa consulti pediatrul. Daca ai unda verde, ofera-i cu incredere aceasta minune a naturii.

 

 .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Alexandra

Multumesc mult pentru informatie!