Love you Romania,  Turism

Magop Mirel = Badea Cartan din prezent

Sursa foto: Magop Mirel Facebook

Întâmplător am găsit astăzi un articol despre Dl. Magop Mirel un adevărat Badea Cârțan al zilelor noastre.

Un globetrotter așa cum chiar el se autodefinește, un spirit liber a pornit la pas prin România și mai apoi prin Europa.

Mi-a plăcut mult ideea de a reconstitui drumul pe care l-a făcut Badea Cârțan până la Roma, mai ales că și au am vizitat anul acesta muzeul din Cârțișoara cum aminteam în postul cu Transfăgărășanul.

Din păcate o astfel de expediție necesită și câteva sacrificii din punct de vedere material. Cum Magop Mirel est eun simplu român care nu a dat niciun tun cu vreun partid, are nevoie de sprijinul nostru pentru a putea reface drumul pâna la Columna lui Traian. Așa cum Badea Cârțan și-a donat 1200 de ovine statului român pentru a susține România în Războiul de Independență de la 1877-1878, reținând pentru sine doar 30 de capete. Chiar dacă acum sunt oarecum alte vremuri, în care viteza, sclavagismul economic și manipularea cu obsolescența indusă la tot pasul, avem și noi datoria de a sprijini acest Român Adevărat după părerea mea care încearcă să refacă în tocmai drumul lui Badea Cârțan până la Roma.

Să spun și câteva cuvinte despre Mirel Magop care a a călătorit într-un an de zile în 32 de țări, în prezent este în România pentru recuperare, dar la iarnă vrea să meargă la roma în memoria lui Badea Cârțan. Chiar dacă lucrează din puținul pe care îl câștigă nu reușește să-și acopere toate cheltuielile, iar pe deasupra ar avea nevoie și de o cameră foto mai performantă pentru această provocare.  Tot pe profilul dânsului de FB am găsit asta: “O camera foto mai performant sau înnoirea echipamentului sunt visuri…! Aceste visuri pot reveni realitate cu ajutorul vostru…am puțini prieteni pe Facebook…însă sunt convins că fiecare va participa într-un fel sau altul la continuarea călătoriilor mele! Se poate dona iî contul meu în lei sau în valuta sau pentru cei ce nu-și permit, pot distribui acest anunț pe cronologia lor în sperantț ca prietenii prietenilor voștri vor fi interesați de aceste rânduri….! Nu știu sa cer (mulți mi-au spus că asta nu e o calitate) însă m-am învațat să nu refuz nimic…dar începând de astăzi vă cer vouă să mă ajutați! Contul meu este  RO87BACX0000000792277000  în lei și RO60BACX0000000792277001 în euro , la UniCredit Tiriac Bank. În speranța că aceste rânduri vor avea ecou iî inimile voaste…vă doresc toate cele bune!”

Haideți să renunțăm la o bere și la o pizza în memoria lui Badea Cârțan care a dus cu desaga lui peste 200.000 de cărți pentru trebuințele elevilor, preoților, învățătorilor și țăranilor români! Noi putem oare să renunțăm la o mică plăcere pentru refacerea acestui traseu pe care nu a mai încercat nimeni să-l refacă?

Sper că da!

Mult succes dl. Mirel Magop și aștept cu interes detalii de pe parcurs împreună cu niște fotografii realizate cu o cameră cumpărată din donațiile românilor de suflet.

UPDATE!

Magop Mirel își vinde și laptopul pentru a reedita călătoria lui Badea Cârțan! Cine dorește să-l ajute este binevenit!

Magop_isi_vinde_laptopul_cuibus_transilvania_romania

 .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Un scurt interviu cu Magop Mirel cel despre care am povestit aici Magop Mirel = Badea Cârțan din prezent. […]

Magop Mirel

RO87BACX0000000792277000 in lei si RO60BACX0000000792277001 in euro!