Mai au clujenii inima? – UPDATE

pata_rat_copil_edmond_kreibik_demers_oameni_marginalizati_cuibus_blog_transilvania_cluj_napoca

Mă tot minunez cum niște oameni ca și clujenii au repus la Primăria Municipiului Cluj-Napoca un personaj ca boc-poc care doar a distrus orașul și țara. Nu știu câți clujeni sunt la curent cu ce se întâmplă în oraș, dar în anul 2012 orașul Cluj-Napoca, cică oraș european și capitală europeană a tineretului în 2015, nu mai are groapă de gunoi!!!

Nu există un centru de reciclare ecologic și asta doar din vina lui apostu sorin, emil boc, tișe și a politrucilor locali cu suportul cetățenilor neimplicați în societate. Pe deasupra zeci de oameni trăiesc în condiții mizere în Pata Rât (fosta groapă de gunoi a Clujului) fără să-i întrebe cineva de sănătate, de ce sortează gunoiul nostru, de ce la ei nu vine Moșul, de ce nu au un cozonac pe masă sau dacă cartonul numit casă îi protejează de frig. Oare chiar au dispărut oamenii de suflet din Cluj-Napoca? Oare chiar e mai important să dăm fondurile orașului la firmele de spălat bani Rosal și Bratner în parteneriat cu pdl și udmr în loc ca Primăria să asigure niște case temporare pentru acești oameni??? Oare poliția, diicotu si alte autorități care cică veghează la respectarea legilor de ce nu verifică contractele dintre primarie și rosal & bratner, de ce nu se verifică Vereș patronul de la Bratner care își face vile peste tot folosindu-se de acești oameni pe post de sclavi?? Oare primesc și ei un comision sau niște carduri de benzină ca familia apostu?  Bun s-a închis groapa de gunoi de la Pata Rât, dar cu acești oameni ce se întâmplă? Unii au în minte doar niște etichete de genul “cumpar aur” sau oamenii care sunt în fața “casei de amanet”, dar este o falsă generalizare după părerea mea. Unde merge gunoiul Clujlui? Tișe cu alți politruci au inaugurat cu surle și trâmbițe Centrul de Management Integrat al Deseurilor din Cluj doar că această spălare de bani nu le-a ieșit și firma Confort care trebuia să contruiască acest centru a intrat în faliment intenționat sau nu, pentru a redirecționa contractul la cine trebuie… Oare până unde merge pasivitatea cetățenilor? Trebuie să fie munți de gunoi ca în Napoli să se trezească clujenii?

Cred și sper că mai sunt clujeni de suflet care vor pune mână de la mână să-i ajute pe acești oameni frumoși, dar care în prezent sunt marginalizați de societate. Am decis să scriu acest post după ce am văzut fotografiile realizate de Edmond Kreibik în Pata Rât și demersul acestuia împreună cu Laura Alicu pentru ai ajuta pe acești oameni marginalizați.

pata_rat_portret_cuplu_edmond_kreibik_demers_oameni_marginalizati_cuibus_blog_transilvania_cluj_napoca

Mai jos puteți vedea apelul de pe Facebook, a acestor clujeni de suflet, pentru oamenii care trăiesc în Dallasul Clujului – Pata Rât.

“La curățenia de Crăciun vei descoperi prin casă obiecte de prisos pentru tine, care insa pot fi incredibil de utile pentru alții! Noi ne-am hotărât să sprijinim o comunitate de aproximativ 200 de suflete, care locuiesc în case improvizate
(din lemne, cartoane etc.) și care trăiesc din reciclarea gunoiului orașului nostru (depozitat în Pata Rât). Ajută-ne si tu să le pregătim o surpriză la care nici nu se asteaptă!!

pata_rat_portret_edmond_kreibik_demers_oameni_marginalizati_cuibus_blog_transilvania_cluj_napoca

Comunitatea traieste in mizerie si saracie si are nevoie de orice, de la pături, haine si înc
ălțăminte, mâncare, lumanari până la jocuri, creioane de colorat și cărți pentru copii. Dacă vrei să donezi, nu trebuie să-ți faci griji despre cum ajung lucrurile tale la noi. Sună la numerele de telefon: 0743433474 Edmond Kreibik sau 0744185949 Laura Alicu și ne ocupăm noi de asta.

pata_rat_copil2_edmond_kreibik_demers_oameni_marginalizati_cuibus_blog_transilvania_cluj_napoca

Daca dorești, te ținem la curent cu ceea ce se întâmplă cu bunurile pe care le-ai donat. De asemenea, dacă vrei să te implici personal în această campanie, ești binevenit!
Craciun fericit impreuna!

 pata_rat_panorama_edmond_kreibik_demers_oameni_marginalizati_cuibus_blog_transilvania_cluj_napoca

Eveniment organizat de:
CENTRUL NATIONAL PENTRU CERCETARE SI EXPLORARE si CENTRUL DE RESURSE PENTRU COMUNITATE
cu sprijinul acordat de:
ASOCIATIA PATRONILOR SI MESERIASILOR CLUJ”

UPDATE:

Ajutoarele se pot lăsa la sediul APM Cluj din str. Avram Iancu nr.52.

Pentru cei care pot să doneze și bani (euro) o pot face în contul deschis la Banca Transilvania, Sucursala Cluj Napoca, Str. Eroilor 36, 400129 Cluj Napoca, IBAN: RO96BTRL01304205S63589XX pentru EURO, Beneficiar: CNCE (Centrul National pentru Cercetare si Explorare).

Aici puteți vedea imagini de la protestul de astăzi a celor din Pata Rât .

Unde-i unul nu-i putere, unde-s mulți puterea crește!

(Visited 38 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Laura

Donatiile mai pot fi duse si la sediul APM Cluj din str. Avram Iancu nr.52.