Turism

Mamaia 2014

Am văzut că un clujean pe nume Florin Ghioca, critică Carnavalul de la Mamaia și ridică în slăvi Aida de la Cluj. Mister Ghioca este total nefericită această comparație, deoarece Mamaia este o stațiune turistică în care lumea vrea distracție și de aceea se organizează evenimente care atrag turiștii, iar Clujul din păcate nu se luptă pentru așa ceva deoarece are o conducere slabă de tot. Desigur sunt binevenite evenimentele culturale, dar sunt pentru o nișă destul de limitată (Participanți la Carnaval 20-25.000 vs. 7-8000 participanți la AIDA). Dacă nu știi ce înseamnă un Carnaval te rog să mergi până la Rio să vezi câți turiști merg pentru acel eveniment și câte resurse rămân în zonă și cât investește administrația de acolo. Degeaba ar promova o AIDA în RIO că nu merg nici 0,0001% din turiștii care merg acum pentru carnaval! Culmea este că ambele evenimente au fost organizate de aceeași societate:)!

Întâmplarea a făcut ca eu să fiu în acest weekend la Mamaia și să văd cu ochii mei acest Carnaval care a atras turiști din diverse țări. Dacă eram în Cluj-Napoca cu siguranță participam și la AIDA ca voluntar sau spectator. Personal am întâlnit olandezi, nemți, francezi, englezi și spanioli care au venit pentru acest eveniment în zonă și desigur pentru litoralul românesc. Deci festivalul își atinge an de an scopul și atrage mii de turiști, iar astfel se dezvoltă toată zona! Cu siguranță este nevoie de astfel de evenimente atât în Cluj cât și în alte orașe ale țării, desigur că este nevoie și de teatru, operă și tot ce ține de artă și cultură!

Chiar dacă domnul Mazăre nu este un înger și mai sunt unii care îl critică, acesta a schimbat vizibil fața stațiunii Mamaia și Carnavalul a ajuns o tradiție la care participă mii de oameni, 20-25.000 anul acesta.  Am rămas impresionat de schimbările care au avut loc în ultimii ani, infrastructura mult mai bună, servicii de calitate, angajați care se poartă la fel cu toți turiștii indiferent din ce țară provin, curățenie și laudele pot continua, dar mă opresc aici și las fotografiile să vorbească în continuare.

Mai multe fotografii de la acest eveniment găsiți pe pagina mea de Facebook.

 

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments