Auto & Moto

Masinile liderilor lumii

rolls_royce_phantomiv.jpg

Familia regala din Marea Britanie foloseste un model foarte frumos si rar, Rolls Royce Phantom IV.

Majoritatea liderilor lumii aleg masini care se produc in propria tara. Masina nu-l reprezinta numai pe lider, dar si statul pe care-l conduce.Cei mai mulţi dintre liderii lumii aleg maşini produse în propria ţară. Citroën a devenit maşina oficială a Franţei în timpul lui Charles De Gaulle, Rolls Royce şi Bentley sunt emblemele familiei regale britanice, iar Lincoln este asociat cu J.F. Kennedy.

În ultima perioadă, şefii de state au ales, pe lânga maşina deja consacrată şi un autoturism hibrid pentru a încuraja investiţiile în tehnologia ecologică.

Acestea sunt maşinile preferate de liderii lumii.

Mercedes S600 este cel mai vândut sedan de lux din lume pentru flotele oficiale. Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Indonezia, Irlanda, Liberia, Pakistanul, Africa de Sud, Rusia şi România sunt câteva dintre statele care folosesc acest autoturism.

 rolls_royce.jpg

Rolls Royce Silver Wraith. Modelul este utilizat în flotele oficiale ale Irlandei, Danemarcei şi Braziliei. Maşina este produsă în 1958 şi atrage atenţia prin designul său special.

gaz-21_volga.jpg

GAZ-21 Volga a fost folosita de Vladimir Putin in perioada

GAZ-21 Volga lui Putin pe care a folosit-o cat a fost presedintele Rusiei (2000-2008), a plecat la sfârşitul săptămânii din Soci şi va ajunge în curând în capitala rusă la un muzeu al automobilelor retro. Putin este proprietarul unei maşini GAZ-21, fabricată în 1956, legendara Volga cu cerbul din crom pe capotă.

Pe vremea când era preşedinte, el l-a plimbat cu această limuzină pe şeful administraţiei americane, George W. Bush, prin rezervaţia naturală din apropierea reşedinţei sale, Novo-Ogariovo, de lângă Moscova. Putin s-a aflat atunci la volanul maşinii.

volvo_s80.jpg

Volvo S80. Este folosită de regina Beatrix a Olandei. S80 este utilizată şi de oficiali din Danemarca, Finlanda, Indonezia.

 

citroen_c6.jpg

Citroen C6. În 1958, De Gaulle a apelat la compania Citroen pentru a-i asigura transportul în toate delegaţiile oficiale. În prezent, Nicholas Sarkozy continuă tradiţia.

mercedes.jpg

Mercedes S600 este cel mai vândut sedan de lux din lume pentru flotele oficiale. Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Indonezia, Irlanda, Liberia, Pakistanul, Africa de Sud, Rusia şi România sunt câteva dintre statele care folosesc acest autoturism.

holden-caprice.jpg

Primul ministru al Australiei foloseste o masiha Holden Caprice.

 toyota-century-royal.jpg

Casa imperiala a Japoniei a folosit intotdeauna Toyota Century Royal si Century Celsior ca si maini oficiale, dar au folosit si Nissan Prince Royal.

audi_a8.jpg

Audi A8L Security. Este utilizată de Angela Merkel. Audi A8 face parte din flota oficială a Germaniei.

cadillac.jpg

Cadillac. Limuzina preşedinţilor americani. Se pare că Barack Obama va continua tradiţia şi va opta tot pentru un Cadillac, ca şi George W. Bush.

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Radu

si noi ce avem? logan sau solenza? :))