Masinile pot merge cu mere si portocale

pommes_oranges.jpg

 

 Pommes et oranges – Gustave Geffroy (Musee du Louvre)

photo from ibiblio

Zaharul gasit in fructe cum sunt merele sau portocalele ar putea fi convertit intr-un nou tip de combustibil pentru masini , au declarat oamenii de stiinta americani pentru BBC News.

Separat , un raport britanic pe subiectul combustibililor bio , specifica faptul ca orice produs de aruncat , inclusiv pungile de plastic , ar putea fi folosite ca si combustibil bio.

Atat in UE cat si in SUA , politicientii au abordat serios subiectul biocombustibililor , ca si cale de a reduce emisiile de CO2 si dependenta de petrol importat.

Criticile declara ca biocombustibilii din prezent-atat diesel facut din ulei de palmier cat si etanolul facut din porumb , incurajeaza fermierii sa isi foloseasca terenul doar in acest scop ceea ce va duce la cresterea pretului mancarii.

Pe de alta parte , oamenii de stiinta sunt incantati de ceea ce au descoperit deoarece un simplu zahar poate fi convertit in combustibil care are mult mai multe avantaje decat etanolul. Noua solutie se numeste dimetilfuran si poate depozita cu 40% mai multa energie decat etanolul. De asemenea , nu se evapora usor si este mai putin volatila.

Fructoza poate fi obtinuta direct din fructe si plante sau produsa din glucoza.

Studiile vor continua pentru a afla intr-adevar care este impactul real al folosirii acestui nou combustibil asupra mediului.

Sursa atitudinea

(Visited 39 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
teom

haha … deci acum ne mananca masina merele si portocalele