Mendeley

Sursa foto: mendeley.com

Volumul informațiilor  din domeniul cercetării științifice crește exponențial, iar cercetătorii de azi uneori nu mai fac față. Nu pentru că nu ar avea destulă materie cenușie, dar grijile zilnice, stresul și situația actuală din cercetare e sufocantă uneori. Multe dintre informații rămân în bibliotecă sau într-un sertar de birou. Mendeley oferă o soluție de viitor cercetătorilor pentru a se organiza mai bine și pentru a găsi peștele dorit în oceanul tot mai numeros al lucrărilor științifice. Mendeley oferă un control al cercetării și o diseminare a informației către comunitate pentru a ajuta mediul științific să fie cât mai transparent și mai eficient.
Mendeley este deja un instrument binecunoscut în mediul universitar, peste 225 milioane de documente sunt disponibile care au fost adăugate de cei peste 1,6 milioane de utilizatori din întreaga lume. În același timp Mendely a devenit un mediu social pentru cercetători astfel realizându-se un schimb de idei și informații mult mai rapid decât prin clasicele biblioteci, reviste de specialitate, email  etc.
Crowdsourcing-ul Mendeley este una dintre cele mai mari baze de date științifice, în timp real online. Acesta reprezintă un posibil viitor pentru cercetarea academică în cazul cunoștințelor colective din diverse țări. Deși există doar de 3 ani, deja au apărut aplicatii construite folosind datele de crowdsourced Mendeleys “, cum ar fi ReaderMeter şi openSNP, oferă o mai bună înţelegere a consumului de conţinut şi de matrici noi de măsurare a impactului în timp real de cercetare.
Vă sfătuiesc să folosiți cu încredere această aplicație foarte utilă.
Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial mendeley.com

(Visited 51 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Derma

de aveam asa ceva cand mi-am dat licenta…