Industria Alimentara

Misterul absintului

absinthe-fountain.jpg

Foto: absintheonthenet

 

Absintul a fost dezbătut din cele mai vechi timpuri şi încă mai este. Băutura preferată a lui Van Gogh, Picasso, Henri de Toulouse-Lautrec sau Amadeo Modigliani pentru a-şi elibera spiritul creator, este foarte consumată şi în prezent. Din pacate sau din fericire concentraţia de substanţe puternic halucinogene este mult mai mică decât în trecut.
Oamenii de ştiinţă au descoperit ingredientul care produce efectul halucinogen. Concentraţia mare de alcool (70%) împreună cu alte substante produc nişte efecte cel puţin interesante.. Unii cercetătorii consideră ca tuion-ul este principala substanţă responsabilă de aceste efecte speciale. Aceiaşi substanţă dă şi culoarea verde a băuturii.
Studiile recente relevă că tuionul se găseşte doar în cantităţi foarte mici în absintul de astăzi, dar analiza unor probe care datau dinaintea interzicerii absintului în Franţa în 1915 arată o concentraţie mult mai mare. Acest fapt demonstrează diferenţa dintre efectele absintului produs astăzi şi a celui pe care îl consumau artiştii la sfârşitul secolului al XIX-lea. Părerile rămân împărţite. Unii spun că efectul este dat de unele substanţe toxice care intervin din cauza distilării defectuase. Pelinul din compoziţia acestuia se găseşte şi în vinul pelin produs la noi în ţară. Poate şi la noi în trecut efectul acestei băuturi era asemănătoare absint-ului.
Efectele halucinogene ale substanţei descoperite în absint sunt cunoscute, de aceea aceasta poate să fie singura responsabilă pentru stările provocate în trecut de absint..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
vacanta mare

cu gura…:))))))

bogdan cozma

imi poti spune care e metoda cea mai intalnita cand vine vorba de baut absint? pana acuma am baut in 3 locuri, si in fiecare mi-a fost srvit diferit!!!!!!!