Cultura & Media,  Tineret,  Zi de zi

Muzica pentru studiu

sesiune_examene_proiecte_sfaturi_cuibus_blog_transilvaniaDacă tot se apropie sesiunea m-am gândit să fac o selecție de muzici care poate sunt de folos pentru cei care preferă să studieze cu muzică. Eu sunt unul dintre ei și întotdeauna studiam cu muzică, chiar dacă era de la Radio Sonic clujenii știu despre ce vorbesc, muzică de pe casete, cd, vinil sau mai nou de pe calculator.

Pe langă aceste muzici vă mai dau din propria experiență și câteva sfaturi care poate vă ajută și pe voi:

  • studiați atunci când simțiți că acumulați mai mult și aveți energie, eu de obicei studiam noaptea de pe la 22 până pe la 4-5-6, mulți zic că nu e ok că nu e ciclul biologic normal, știu dar eu aveam spor mult mai mare noaptea pentru că e liniște, nu mă deranjează nimeni, iar noaptea e mult mai faină relaxarea când ieși afara să privești cerul să asculți păsărelele și să respiri aer curat.
  • pauzele lungi și dese…cheia marilor succese, să nu exagerăm totuși, o pauză la fiecare oră este necesară, 10-15 minute să vă odihniți mintea și ochii în principal.
  • să aveți o alimentație echilibrată, cât mai puțin fast food, cât mai multe legume, fructe dar puteți apela și la unii integratori alimentari (recomand lecitina, spirulina și echinacea).
  • zilnic 1-3 nuci deoarece au un conținut ridicat de minerale, un cubuleț de drojdie fiind foarte bogat în complexul B, iar zaharurile să le luați întotdeauna din fructe și mai puțin din produsele rafinate industrial gen ciocolată.
  • zilnic ieșiri în aer liber pentru 1-2 ore de preferat după mesele principale pentru a avea o digestie mai bună și pentru a vă “oxigena”
  • nu neglijați nici partea sentimentală și petreceți cât mai mult timp cu jumătatea voastră.
  • organizați studiul/munca pentru examene sau proiectele pe care le aveți și întotdeauna lăsați o marjă de eroare de câteva ore/zile/săptămâni  să puteți repeta sau remedia unele greșeli de final
  • niciodată să nu tociți, cel mai bine studiați dacă faceți o sinteză la tot materialul pe care îl aveți pentru examen, iar apoi să vă fixați acest material condensat de la care puteți dezvolta orice subiect. Bine dacă aveți de învățat poezii acolo e altă mâncare de pește și trebuie să mai și tociți.

MULTĂ BAFTĂ ȘI O SESIUNE CÂT MAI UȘOARĂ!
.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments