Umanitare

O sansa pentru Zoli

intrunire_seth_on__fire_2008_107.jpg

 

Dupa cum stiti colegul nostru Zoli a suferit acum aproape un an si jumatate un grav accident de motocicleta in urma caruia a ramas pina in ziua de azi in coma semivigila. El si familia sa au trecut prin mari suferinte cu luni de spitalizare si apoi multa speranta. Dupa o evolutie fluctuanta cu perioade mai bune urmate de recaderi, situatia sa medicala continua sa ramina foarte grava. Zoli are momente de luciditate in care a si vorbit de mai multe ori, dar e in continuare paralizat cu exceptia unei parti din mina dreapta si sta imobilizat intr-un carucior.

Familia sa a facut eforturi supraomenesti pentru a-i asigura conditii optime, a vindut apartamentul din Cluj si s-au mutat cu totii in Luna De Sus unde din banii luati pe apartament si apelind la un credit important bancar au reusit in cele din urma sa reconstruiasca si sa renoveze casuta modesta cumparata. Din pacate banii li s-au terminat, tatal a fost nevoit sa lase serviciul ca sa se poata ocupa de Zoli si de constructia casei. Actualmente stau cu totii in singura camera semifinalizata si aceea a noii case care insa necesita inca multi bani si eforturi pentru a fi terminata. Bani pe care familia insa nu ii mai are.

Cred ca fiecare dintre cei care l-au cunoscut sau cunosc cazul lui ar dori sa le acorde acestor oameni o mina de ajutor pentru indeplinirea urmatoarelor obiective:1) finalizarea constructiei 2)identificarea unor posibilitati pentru continuarea tratamentului deoarece cazuri mai grave ca al lui s-au rezolvat in cele din urma macar partial. 3) Optimizarea mediului in care el traieste, carucior electric modern si angajarea unei infirmiere pentru ca tatal lui sa-si poata relua munca.

Avind in vedere toate acestea, un comitet de initiativa din rindurile noastre ne-am gindit sa organizam o petrecere in scop caritabil de stringere de fonduri la care sa invitam atit motociclisti cit si eventual sponsori si oameni generosi capabili sa-l ajute pe Zoli.

In acest scop vom organiza o licitatie de motociclisti de ambele sexe in urma carora cistigatorii vor putea petrece seara alaturi de preferatii lor. Doar ca vor trebui sa aiba intelegere cei care vor licita fete, pentru ca acestea vor avea fiecare carnete de dans si o cota financiara de popularitate in raport cu suma care s-a licitat pentru ele. Iar amatorii vor putea sa-si plateasca un loc pe carnetul lor de dans

Asa ca doamnele vor trebui sa dea dovada de o disponibilitate deosebita de a se “sacrifica” o seara in favoarea lui Zoli. Si de ce nu ar avea si baietii acest drept si carnete de dans? Doar traim in secolul 21! In care doamnele si domnisoarele au aceleasi drepturi cu domnii si domnisorii. Ramine de vazut fiecare cit succes va avea.

Deasemenea va avea loc in acea seara si o licitatie de obiecte donate in scopul vinzarii in favoarea totala sau partiala a lui Zoli, a caror stringere poate deja incepe.

Data exacta si locatia petrecerii nu o cunoastem inca dar facem eforturi in acest sens. In functie de locatia gasita, vom stabili cit de repede si data, undeva in intervalul 10-19 decembrie.

Invitam sa se alature noua in efortul de organizare si entitatile moto din Cluj si din tara care doresc acest lucru. Orice grad de implicare si ajutor ne este util. Deocamdata ne-au asigurat de sprijinul lor cei din clubul SETH-RC, asteptam sa se alature si altii. Si bineinteles ne-a ajutat cu sfaturi Ralucone din Bucuresti.

Deasemenea asteptam fete si baieti (motociclisti si simpatizanti) sa se inscrie pe listele celor care urmeaza sa fie licitati. Se va ocupa Maria.

Sa fie intr-un ceas bun si sa reusim sa ne atingem scopul si sa consideram aceasta actiune un cadou pe care il facem in primul rind sufletelor noastre, acum cind se apropie sarbatorile.
Zoli a fost colegul nostru de drum, am umblat impreuna, am participat la intruniri impreuna, am participat la actiuni care i-au facut cinste. Acum el are nevoie de ajutor pentru a se reface, sau macar pentru a putea fi ingrijit decent cite zile o mai avea. Ma gindesc ca fiecare din noi am fi putut fi in locul lui si ca e corect si frumos sa il ajutam fiecare atit cit putem.

 

Sursa Forum Motociclism.ro

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments