Opriti masacrul- Stop the massacre

rscn0127.jpg

Joi a avut loc un protest impotriva masacrului asupra poporului Palestinian din Fasia Gaza. Numarul de victime a ajuns la 700 de morti, din care 250 copii, 90 femei si 3200 de raniti dintre care 450 in stare grava.

Comunitatea araba a vrut sa arate poporului roman niste realitati despre conflictul din zona. Multi spun ca Hamas a inceput cu rachetele artizanale impotriva Israelului, dar acesti multi nu s-au intrebat de ce Hamas a ajuns sa arunce cu aceste petarde? Gaza este sub asediu absolui de peste un an, fara medicamente, fara curent electric, fara combustibil, fara apa potabila si chiar fara alimente. In acelasi interval Israelul a atacat Fasia Gaza de peste 1300 de ori.

Orice popor ocupat in lume are dreptul la lupta pentru eliberarea sa. Nimeni nu ar ataca Israelul daca Palestinienii ar avea un stat independent si suveran, avand dreptul la libera circulatie si la dezvoltare economica si sociala.

In toate incercarile de pace, nu s-a realizat independenta, lucrurile au ramas intotdeauna in stand-by. Nu poti obliga un popor sa accepte ocupatia si asediul fara ca acesta sa se revolte.

In gaza somajul este de peste 60%. De asemenea 70% din poporul Palestinian din Gaza traieste sub limita de saracie.

Din punct de vedere umanitar nu intelegm cum un stat se lauda ca este democrat si ca respecta drepturile omului, cand bombardeaza civilii, oameni nevinovati aflati in casele lor, bombardeaza moschei, bombardeaza scoli, chiar si una apartinand ONU. Cum poate acest stat sa inchida granitele si sa interzica intrarea de alimente, medicamente sau sange pentru raniti.

Eu cred ca acest masacru e comandat de Bush sa intre in istorie ca cel mai sangeros presedinte al sua..el a facut crime prin sua, Afganistan,  Irak etc. Abia astept sa se retraga acest criminal din functie. Si sper ca odata cu revenirea lui Obama sa se opreasca acest nedrept razboi.

dscn0120.jpg

PEACE!

(Visited 25 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments